НОВИНИ

Диого Далот: Не трябва да си аутсайдер, когато си в Манчестър Юнайтед

Защитникът на Манчестър Юнайтед смята, че "червените дяволи" не се страхуват от Манчестър Сити в навечерието на градския финал в ФА Къп.

Манчестър Юнайтед - Брентфорд
Снимка: Facebook: Manchester United
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:29, 24.05.2024
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Манчестър Юнайтед не се страхува от доминацията на Манчестър Сити и ще опита да се възползва от статута си на аутсайдер в стремежа да спечели титлата в турнира ФА Къп в Англия, смята защитникът Диого Далот преди утрешния финал на стадион "Уембли".

Градските съперници Сити и Юнайтед имаха различно представяне през сезона, след като "гражданите" спечелиха титлата в английското първенство за четвърти пореден път, а "червените дяволи" приключиха на осмо място - най-лошото им класиране в ерата на Висшата лига.

"Манчестър Сити доминира в последните няколко години. Но, когато играят Сити срещу Юнайтед, не вярвам, че те ще дойдат с идеята, че се страхуваме от тях. Те знаят, че ние също искаме да спечелим, така че ще бъдат на най-високото си ниво, а ние трябва да направим същото", призна португалецът пред вестник "Мирър".

Манчестър Юнайтед има една победа в последните си пет участия във финала на ФА Къп - с 2:1 над Кристъл Палас след продължение през 2016 година. През миналия сезон тимът отстъпи пред Манчестър Сити с 2:1 в мача за трофея.

"За мен лично това, че не сме фаворити във финала, ми дава повече енергия. Но не трябва да си аутсайдер, когато си в Манчестър Юнайтед. В бъдеще искаме да бъдем отборът, който всички смятат, че ще победи", каза още Диого Далот.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пясъчен лъв се появи на плажа в Бургас
Пясъчен лъв се появи на плажа в Бургас
Реформи в Кодекса на шенгенските граници предвиждат по-строги мерки при кризи
Реформи в Кодекса на шенгенските граници предвиждат по-строги мерки при кризи