НОВИНИ

Дийн Смит ще води Лестър до края на сезона

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:28, 11.04.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
дийн смит води лестър края сезона
Слушай новината

Ръководството на Лестър взе решение да назначи Дийн Смит на поста треньор на клуба временно до края на сезона, като основната цел пред 52-годишния специалист ще бъде да запази мястото на "лисиците" във Висшата лига.

Бившите шампиони на Англия останаха без наставник в началото на този месец, когато се стигна до раздялата с Брендън Роджърс, който за четири години на "Кинг Пауър Стейдиъм" постигна много успехи, включително и първи триумф в историята на отбора за ФА Къп през сезон 2020/21.

През този сезон обаче "лисиците" са много далеч от най-добрите си, като при идването на Дийн Смит те се намират на предпоследното 19-о място в подреждането с 25 точки и са на два пункта от 17-а позиция, което ще им позволи да останат в английския елит и през следващата кампания.

За Смит пък това назначение отбелязва завръщането му във Висшата лига, след като през миналия сезон той започна като наставник на Астън Вила, но бе уволнен на 7 ноември 2021-а година. Седмица по-късно бившият футболист бе назначен за треньор на Норич, но се провали в опита си да спаси "канарчетата" и в края на миналата година бе уволнен.

По време на престоя си начело на Лестър Дийн Смит ще разчита отново на своя помощник Крейг Шейкспиър, който е добре познато лице на "Кинг Пауър Стейдиъм". Шейкспиър бе помощник на Клаудио Раниери при онзи незабравим триумф във Висшата лига през сезон 2015/16, а след уволнението на италианеца дори за малко изпълняваше функциите и на треньор на Лестър. Част от щаба на Смит ще бъде и легендарният бранител на Челси Джон Тери, който вече бе в ролята на асистент и в Астън Вила.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След изтичането на секретни документи - риск за националната сигурност на САЩ
След изтичането на секретни документи - риск за националната сигурност на САЩ
Екатерина Михайлова: Много сме близо до нови избори през лятото
Екатерина Михайлова: Много сме близо до нови избори през лятото