НОВИНИ

До края на годината ще има мост над река Боянска бара в "Манастирски ливади"

края годината мост река боянска бара манастирски ливади
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:59, 13.09.2020
Чете се за: 00:43 мин.
Регионални

До края на годината ще бъде изграден мост над река Боянска бара в квартал "Манастирски ливади". Това заяви пред БГНЕС кметът на район "Триадица" Димитър Божилов.

Заради липсата на адекватно мостово съоръжение, което в момента е решено с две големи тръби, на 6 юли заради порой реката преля и наводни новия блок 48, който се намира в непосредствена близост. Сградата сериозно пострада, дворът, гаражите, мазетата и апартаментите на партерния етаж бяха пълни с кал. Живущите все още възстановяват нанесените тежки щети.

"Реката понастощем не тече там, където трябва. Назад в годините е извършена корекция на нейното течение и тя тече по друго корито, което не е естественото ѝ. Новият ПУП, който разработва главният архитект, включва връщане на реката в старото ѝ корито, така че тя да не излиза при всеки дъжд, въпреки че този през юли беше стихиен и нетипичен за нашите географски ширини", коментира кметът Божилов.

Кметът разясни, че новото съоръжение ще бъде изградено до края на годината, ако метеорологичните условия позволят.

"Ще се изгради ново мостово съоръжение. То ще бъде със съвсем различни отвори, няма да са тръби, ще си бъде мост. Това ще стане след приключване на ремонтните работи по булевард "Тодор Каблешков", каза кметът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Берон: Протестите не трябва да ограничават правата на другите хора
Петър Берон: Протестите не трябва да ограничават правата на другите хора
"Златен лъв" за филма "Номадландия" във Венеция
"Златен лъв" за филма "Номадландия" във Венеция