НОВИНИ

До месеци пускат движението по Северния обход на Бургас

месеци пускат движението северния обход бургас
bnt avatar logo
от БНТ
13:19, 28.11.2022
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Скоро ще бъде пуснато движението по изграждащия се "Северен обход" на Бургас. Това обяви служебният регионален министър Иван Шишков, който инспектира трасето. Това ще бъде най-пряката връзка от АМ "Тракия" към Слънчев бряг и Варна. Трасето спестява близо 15 километра и чакането на светофари в града.

"Цялостният път и всичките съоръжения са почти готови. Разбира се, има още малко да се довърши. Оттук нататък вече метеорологичните условия ще бъдат факторът дали ще може ремонтът да приключи в рамките на месец. Ако ли не, на пролет вече ще има готовност да се пусне движението. Надяваме се, че сме на финала и съвсем скоро движението ще бъде пуснато. Ясно е, че до летния сезон няма да има никакви проблеми", обясни Шишков.

Тази седмица влиза в сила разрешението за строеж за осветлението по пътя, което е и финалния етап. Министърът обяви, че до Нова година ще бъде пуснато движението от квартал Сарафово до Бургас, където в момента текат ремонтни дейности, заради обхода и това предизвиква сериозни задръствания. Министър Шишков отправи критики и за това, че проектът за "Северен обход" е от 2013 година и близо 10 години по-късно той става факт.

"Проектът от 2013 година, знаете, че се строи за две години, има няколко преработки. Строителят също строи на приливи и отливи. Винаги си прехвърляме вината от администрацията и строителите, но истината е, че както обикновено, в повечето инфраструктурни обекти винаги е липсвала добра организация, не само на строителство, а и добра организация на администрирането, липсвало е и разбира се и планово, защото пак казвам - това е е проект от 2013 година", каза още служебният регионален министър.

В Бургас той коментира и подготовката на фирмите за зимно почистване. По думите му договорите вече са сключени и не се очакват проблеми. Сумите зависят от атмосферните условия. Колкото по-лоша е зимата, толкова по-скъпо ще излезе почистването.

Министърът отбеляза, че заради леките снеговалежи днес, за кратко, е бил затворен за тежкотоварни автомобили проходът Троян-Кърнаре.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха 19-годишен, обрал 7000 лв. от възрастен пловдивчанин
Задържаха 19-годишен, обрал 7000 лв. от възрастен пловдивчанин
Корнелия Нинова призова обединението на левите партии да се случи в рамките на БСП
Корнелия Нинова призова обединението на левите партии да се случи в рамките на БСП