Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

До месеци пускат движението по Северния обход на Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
13:19, 28.11.2022
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
месеци пускат движението северния обход бургас
Слушай новината

Скоро ще бъде пуснато движението по изграждащия се "Северен обход" на Бургас. Това обяви служебният регионален министър Иван Шишков, който инспектира трасето. Това ще бъде най-пряката връзка от АМ "Тракия" към Слънчев бряг и Варна. Трасето спестява близо 15 километра и чакането на светофари в града.

"Цялостният път и всичките съоръжения са почти готови. Разбира се, има още малко да се довърши. Оттук нататък вече метеорологичните условия ще бъдат факторът дали ще може ремонтът да приключи в рамките на месец. Ако ли не, на пролет вече ще има готовност да се пусне движението. Надяваме се, че сме на финала и съвсем скоро движението ще бъде пуснато. Ясно е, че до летния сезон няма да има никакви проблеми", обясни Шишков.

Тази седмица влиза в сила разрешението за строеж за осветлението по пътя, което е и финалния етап. Министърът обяви, че до Нова година ще бъде пуснато движението от квартал Сарафово до Бургас, където в момента текат ремонтни дейности, заради обхода и това предизвиква сериозни задръствания. Министър Шишков отправи критики и за това, че проектът за "Северен обход" е от 2013 година и близо 10 години по-късно той става факт.

"Проектът от 2013 година, знаете, че се строи за две години, има няколко преработки. Строителят също строи на приливи и отливи. Винаги си прехвърляме вината от администрацията и строителите, но истината е, че както обикновено, в повечето инфраструктурни обекти винаги е липсвала добра организация, не само на строителство, а и добра организация на администрирането, липсвало е и разбира се и планово, защото пак казвам - това е е проект от 2013 година", каза още служебният регионален министър.

В Бургас той коментира и подготовката на фирмите за зимно почистване. По думите му договорите вече са сключени и не се очакват проблеми. Сумите зависят от атмосферните условия. Колкото по-лоша е зимата, толкова по-скъпо ще излезе почистването.

Министърът отбеляза, че заради леките снеговалежи днес, за кратко, е бил затворен за тежкотоварни автомобили проходът Троян-Кърнаре.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха 19-годишен, обрал 7000 лв. от възрастен пловдивчанин
Задържаха 19-годишен, обрал 7000 лв. от възрастен пловдивчанин
Корнелия Нинова призова обединението на левите партии да се случи в рамките на БСП
Корнелия Нинова призова обединението на левите партии да се случи в рамките на БСП