НОВИНИ

Доминик Тийм спечели демонстративния турнир в Берлин

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:31, 16.07.2020
Чете се за: 00:59 мин.
Тенис
доминик тийм спечели демонстративния турнир берлин

Във финала австриецът надигра Матео Беретини с 2:1 сета в много оспорван двубой, продължил 91 минути.

И двамата претенденти за трофея започнаха уверено срещата като взимаха комфортно подаванията си, без да дават шансове на съперника си.

Нивото на игра се запази с развитието на първия сет и, логично, неговата развръзка трябваше да се реши след тайбрек.

В дългия гейм Тийм започна по-добре и поведе с 4:1 точки. В този момент, обаче, нещо се случи и Беретини пое инициативата. Впечатляваща серия от шест поредни точки означаваше сет за италианеца.

Това повлия негативно на австриеца, който допускаше грешки в началто на втората част. Това позволи на неговия опонент да достигне до две точки за пробив във втория гейм. Световният номер 3, обаче, запази хладнокръвие и отрази и двете възможности.

Последва нова серия от комфортни сервис геймове, за да се стигне до повратния седми гейм в сета.

Беретини за първи път изпита трудности на свое подавана след като изостана с 0:40. Въпреки че отрази първите два брейкбола, при третия Доминик Тийм се възползва, за да поведе с 4:3 гейма.

Австриецът не изпусна водачеството си до края, изравнявайки резултата след 6:4 и изпращайки двубоя в шампионски тайбрек.

В решителната част, финалистът на тазгодишния Аустрелиън Оупън, взе контрола от самото начало. Той поведе с 5:2 като тази разлика се запази и при 9:6 Тийм получи три шампионски точки.

Беретини демонстрира непоклатим дух и отрази първите две възможности пред австриеца да затвори мача. При третата, обаче, италианецът нямаше какво да строи и така Тийм се поздрави с крайния успех.

Победата означава, че австриецът вече е записал 23 победи от 26 мача от началото на серията от демонстративни турнири, предхождаща подновяването на сезона през август.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КНСБ подкрепя социалните протести. Искат минимална заплата – 800 лeва
КНСБ подкрепя социалните протести. Искат минимална заплата – 800 лeва
Порто стана шампион на Португалия за 29-ти път в историята си
Порто стана шампион на Португалия за 29-ти път в историята си