НОВИНИ

Достъпът до НДК също със зелен сертификат

ндк грейна цветовете гърция случай националния празник
bnt avatar logo
от БНТ
13:15, 21.10.2021
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Съгласно заповедта на министъра на здравеопазването от 21.10.2021 г., достъпът до всички културни и конгресно-конферентни събития в залите и пространствата на НДК се осъществява с представянето на входа на зелен сертификат, съобщават от културния център.

Зелен сертификат се получава чрез: ваксина за COVID-19, преболедуване на COVID-19, отрицателен PCR тест или отрицателен антигенен тест.

НДК моли зрителите, които имат закупени билети за събития и разполагат със зелен сертификат, да си предвидят повече време за влизане в залите предвид необходимостта от проверка на сертификатите.

Междувременно за събитията на 21 октомври НДК осигурява мобилна лаборатория за тестване, която се намира вътре в сградата. Входът е през Билетен център от лявата страна на сградата.

Лабораторният пункт ще започне работа в 17.00 ч. приоритетно за зрителите на кино-литературния фестивал Cinelibri и прожекциите в зала 1 и кино „Люмиер”, за зрителите на спектаклите и за посетителите на Литературен клуб „Перото”.

Ето какво още се казва в съобщението:

"Мобилната лаборатория е изградена със съдействието на Столична община и Столичната регионална здравна инспекция и ще извършва само бързи антигенни тестове срещу показване на съответния закупен билет. Те ще са безплатни, а цената на вземането на пробата, която зрителите ще заплащат, е 10 лв. Междувременно НДК работи по въпроса мобилната лаборатория да стане постоянна.

Необходимо е посетителите на НДК, които ще се възползват от услугата на мобилната лаборатория, да дойдат половин час по-рано.

Обръщаме внимание, че поради липса на „зелен сертификат” и закупен билет до 19.10, който не може да бъде използван, има възможност да бъде пренасочен за друга дата на същото събитие.

НДК апелира за разбиране и спазване на въведените мерки, за да пазим взаимно здравето и живота си и да се наслаждаваме дълго на любимите ни събития и емоции"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България запази позицията си ранглистата на ФИФА
България запази позицията си ранглистата на ФИФА
Слънчево и утре, през уикенда - захлаждане
Слънчево и утре, през уикенда - захлаждане