НОВИНИ

Доставят допълнителни жилищни контейнери в центровете за бежанци

доставят допълнителни жилищни контейнери центровете бежанци
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:32, 20.10.2021
Чете се за: 01:07 мин.
У нас
Слушай новината

В контекста на противодействие на незаконната миграция и повишаване на сигурността в условията на пандемия, МВР предприема допълнителни мерки.

Част от тях са свързани с увеличаване на капацитета на центровете от затворен тип за настаняване на чужденци. За целта на територията на страната ще започне транспортирането на допълнителни жилищни контейнери, които да бъдат разположени в стопанисваните от МВР инфраструктурни райони с мултифункционално предназначение.

Контейнерите ще бъдат разположени на вече обособени площадки в центровете за чужденци на Дирекция "Миграция" от затворен тип в гр. Любимец и гр. Елхово.

Въпреки че капацитетът на центровете не е запълнен, основната цел е да се осигури по-голяма площ и безопасност съгласно противоепидемичните норми както за настанените, така и за персонала.

Процедурата по настаняване на чужденци включва медицински преглед и антигенен тест за Covid-19. Следва задължителна карантина в отделен сектор, съгласно Указанията за настаняване на чужденци на Медицинския институт на МВР.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рилски спортист с втора загуба в Европа
Рилски спортист с втора загуба в Европа
Барселона записа първа победа в Шампионската лига
Барселона записа първа победа в Шампионската лига