НОВИНИ

Драма с дузпи класира Челси за полуфиналите в турнира за Купата на лигата на Англия

Своето място в тази фаза си осигури още и съставът на Фулъм, който елиминира Евертън, като тяхната битка също беше решена след удари от бялата точка

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:08, 20.12.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
драма дузпи класира челси полуфиналите турнира купата лигата англия
Слушай новината

Отборът на Челси се класира за полуфиналите в турнира за Купата на лигата на Англия след драматичен успех с дузпи срещу финалиста от последното издание на надпреварата Нюкасъл Юнайтед.

На "Стамфорд Бридж" в Лондон "свраките" откриха резултата още в 16-ата минута, когато Калъм Уислън наказа груба грешка в отбраната на лондончани.

Дълго време това попадение на нападателят правеше разликата между двата тима, за да се стигне до заключителните епизоди от срещата и 92-ата минута, в която Киърън Трипиър сбърка фатално за гостите, а от това се възползва Михайло Мудрик, който с първия си гол от близо два месеца насам донесе равенството 1:1.

По регламент сблъсъкът пристъпи директно към изпълнение на 11-метрови наказателни удари, където отново Трипиър се оказа грешникът за Нюкасъл, а освен това изстрелът на Мат Ричи бе отразен от младия страж на "сините" Джордже Петрович и така с 4:2 при дузпите Челси продължава към полуфиналите на Купата на лигата.

Своето място в тази фаза си осигури още и съставът на Фулъм, който елиминира Евертън, като тяхната битка също беше решена след удари от бялата точка. В редовното време срещата завърши при резултат 1:1, а след това "котиджърс" показаха повече нерви и след 7:6 в своя полза продължават към следващата фаза.

На полуфиналите в турнира за Купата на лигата на Англия е и втородивизионният Мидълзбро, който нямаше проблеми срещу отбора от третото ниво във футбола на Острова Порт Вейл и го победи с 3:0.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънце, но и облаци и мъгли в сряда
Слънце, но и облаци и мъгли в сряда
Фрозиноне разби Наполи насред "Естадио Диего Армандо Марадона" и продължава напред за Купата
Фрозиноне разби Наполи насред "Естадио Диего Армандо Марадона" и продължава напред за Купата