НОВИНИ

Дузпа в добавеното време лиши Тотнъм от успех над Нюкасъл

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:17, 27.09.2020
Чете се за: 00:57 мин.
Футбол
дузпа добавеното време лиши тотнъм успех нюкасъл

"Шпорите" продължават да нямат победа на своя "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" през този сезон във Висшата Лига след като направиха 1:1 с гостуващия Нюкасъл.

Футболистите на Жозе Моуриньо могат много да съжаляват за изпуснатата победа, защото определено бяха по-добрият тим в срещата.

Още от началото домакините се втурнаха в атака като само и единствено намесите на вратаря Карл Дарлоу запзваха нулевото равенство.

Дори и той обаче нямаше какво да стори в 25-та минута, когато успореден пас на Хари Кейн бе засечен от Лукас Моура, който на празна врата се разписа за 1:0.

До почивката лондончани можеха да реализират и още попадения, но на два пъти Сон уцели гредата и така първата част приключи при резултат 1:0.

През втората домакините продължиха да бъдат все така по-дейния отбор, но нов гол така и не падна.

И точно когато изглеждаше, че мачът ще приключи при този резултат дойде 93-та минута. Анди Керъл опита да свали топката при едно центриране в наказателното поле на "шпорите", но но на пътя на кълбото застана ръката на Ерик Дайър.

След дълга консултация със системата ВАР, главният съдия посочи бялата точка, а Калъм Уилсън не сбърка, за да донесе точката на "свраките".

Бесен от този драматичен край на мача, Жозе Моуриньо дори не дочака последния съдийски сигнал и се прибра в съблекалнята на своя тим.

Така след равенството и двата тима събраха актив от 4 точки.

Любопитна подробност за двубоя бе, че на трибуните беше и Гарет Бейл, който се завърна в тима на Тотнъм като преотстъпен от Реал Мадрид до края на сезона. Очаква се съвсем скоро уелсецът да направи и повторния си дебют за "шпорите".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хофенхайм разби Байерн Мюнхен у дома и спря серията на "баварците"
Хофенхайм разби Байерн Мюнхен у дома и спря серията на "баварците"
Разчистиха калното свлачище в района на Кресненското дефиле, преминава се нормално
Разчистиха калното свлачище в района на Кресненското дефиле, преминава се нормално