НОВИНИ

Два мача от Първа футболна лига днес

bnt avatar logo
от БНТ
09:31, 14.10.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Два мача от 14-ия кръг на първа футболна лига ще се изиграят днес. От 17.30 ч. Локомотив София е домакин на Ботев Враца. Тимът на Станислав Генчев е амбициран да се върне към победите след загубата с 2:3 от Хебър преди седмица. Старши треньорът на врачани Даниел Моралес определи група от 18 футболисти, които отпътуваха за столицата след тренировката в четвъртък, за визитата на Локомотив София. Мирослав Маринов е с контузия, а Луис Фелипе Соарес продължава да се възстановява от травма. Локомотив има 21 точки, докато Ботев е с 10 точки по-малко.

Черно море приема състава на Арда от 19.45 ч. във Варна. Срещата противопоставя два от тимовете в средата на таблицата. Домакините от Варна заемат седма позиция с актив от 23 точки. Гостите от Кърджали са на девето място и имат две точки по-малко от днешния им опонент, като при успех възпитаниците на наставника Александър Тунчев могат да изместят „моряците“.

В същото време три точки към актива на Черно море биха означавали, че варненци ще влязат в Топ 3. Треньорът на Черно море Илиан Илиев остави извън състава за мача с Арда Даниел Димов и Лъчезар Йорданов. Капитанът Димов се възстановява от операция, а Йорданов е контузен. Заради наказание за натрупани жълти картони срещата пропуска Матеус Клементе. В групата се завръща Мазир Сула, който не попадна сред 18-те за гостуването на ЦСКА 1948.

За срещата от Община Кърджали, ръководството на Арда и фен клубът организираха безплатен превоз за мача за феновете на кърджалийския тим.

Черно море е на 7-то място в класирането с 23 точки от 12 мача. Варненският тим има и среща по-малко, заради отложения мач срещу Левски. Арда е на 9-то място във временното класиране с 21 точки от 13 двубой.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има задържан за жестокото убийство в Славяново
Има задържан за жестокото убийство в Славяново
26 нелегални мигранти са заловени в София
26 нелегални мигранти са заловени в София