НОВИНИ

Две дузпи помогнаха на Байер Леверкузен да стигне до обрат срещу Байерн

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:47, 19.03.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
две дузпи помогнаха байер леверкузен стигне обрат байерн
Слушай новината

Отборът на Байер Леверкузен поднесе изненадата на 25-ия кръг в германската Бундеслига, след като победи с 2:1 у дома действащия шампион Байерн Мюнхен.

За "аспирините" това бе първи успех над този съперник от 2019 година насам, когато Леверкузен спечели с 2:1 при визитата си на "Алианц Арена".

Краят на тази негативна серия за момчетата на Шаби Алонсо обаче изглеждаше доста далеч в хода на първото полувреме днес, когато в 22-та минута Йосуа Кимих даде аванс на гостите от Мюнхен.

Въпреки този развой на мача играчите на Байер Леверкузен намериха сили да стигнат до пълният обрат, за който сериозна роля изиграха и двете отсъдени дузпи в полза на домакините.

Първо, в 53-ата минута Бенжамен Павар повали в наказателното поле Амин Адли и след намеса на ВАР реферът Тобиас Щилер отсъди 11-метров наказателен удар в полза на "аспирините", който бе превърнат в гол от Езикел Паласиос.

В 71-ата минута отново Адли падна в наказателното поле, но този път Щилер му показа жълт картон за симулация. След преглед на ситуацията обаче арбитърът промени решението си и вместо това за втори път в двубоя посочи бялата точка, а отново точен от нея бе Паласиос, носейки победата на своя тим.

С успеха Байер Леверкузен се изкачи до 8-та позиция с актив от 37 точки, докато загубата не позволи на Байерн Мюнхен да се върне на върха в Бундеслигата и така момчетата на Юлиан Нагелсман остават на точка зад Борусия Дортмунд.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джуканович води на президентските избори в Черна гора
Джуканович води на президентските избори в Черна гора
Най-голямата банка в Швейцария придоби Credit Suisse
Най-голямата банка в Швейцария придоби Credit Suisse