НОВИНИ

Две победи за българските боксьори в Сараево

Васил Кацарски и Николай Иванов спечелиха мачовете си на европейското първенство за юноши и девойки

Николай Иванов
Снимка: Българска федерация по бокс
bnt avatar logo
от БНТ
21:19, 24.06.2024
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Българските национали по бокс постигнаха две впечатляващи победи по пътя към четвъртфиналите на европейското първенство в Сараево. Васил Кацарски и Николай Иванов са на една стъпка от медалите на шампионата за юноши и девойки в столицата на Босна и Херцеговина.

При най-тежките (+80 кг) Кацарски записа страхотен обрат в мача си с турчина Баш Бату. Нашият талант изостана в съдийските карти след първия рунд, но изигра много силни втори и трети, като на два пъти реферът отброи нокдаун на противника му. Така с 4:0 гласа Кацарски си проправи път към 1/4-финалите, където на 27 юни ще срещне арменеца Храч Хачатрян.

Николай Иванов (80 кг) пък отказа още в първия рунд Мартин Кис. Българинът нанесе серия от тежки попадения на съперника си от Словакия и реферът бе принуден да прекрати срещата малко преди края на първата част. Така Иванов продължава към четвъртфиналите, където на 27 юни ще премери сили за медал с Илия Хорнет (Молдова).

В категория до 75 килограма Никита Болдирев отстъпи на сърбина Джордже Дорич. Двамата изиграха равностойна среща, но съдиите прецениха, че българският национал не е направил достатъчно, за да продължи напред.

Утре предстоят още 7 мача с българско участие. Националните ни отбори са водени от олимпийската шампионка Стойка Кръстева, световния златен медалист Детелин Далаклиев и Пейчо Багдатов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Украйна ще получи 1,4 милиарда евро от замразените руски активи
Украйна ще получи 1,4 милиарда евро от замразените руски активи
Левски продаде Здравко Димитров на Бодрум
Левски продаде Здравко Димитров на Бодрум