НОВИНИ

Двойка панди от Китай живее добре в новия си дом в Сан Диего (СНИМКИ)

двойка панди китай приспособява добре новия дом зоопарка сан диего
bnt avatar logo
от БНТ
11:22, 13.07.2024
Чете се за: 02:30 мин.
Галерия
Слушай новината

Двойката от вида голяма панда, изпратена миналия месец от Китай в зоологическата градина в Сан Диего, САЩ, се приспособява добре към новия си дом, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на Алианса за дивата природа към зоопарка.

Посетителите му все още нямат достъп до пандите Юн Чуан и Син Бао, но от зоологическата градина публикуваха първите снимки на двойката в нейната обител.

Пандите - първите, които влизат в САЩ от 21 години насам, пристигнаха на 27 юни. Животните са предоставени за 10 години, което бележи нов етап от сътрудничество за защита на пандите между САЩ и Китай.

От зоопарка казаха, че мъжкият Юн Чуан е почти на 5 години, разпознава се по издължения си, леко заострен нос, и изглежда се чувства изключително комфортно, независимо дали изследва тревата или се катери по дърветата.

Женската Син Бао е почти на 4 години, отличава се с голямото си кръгло лице и големите си пухкави уши. Син Бао обича да си прави кротки слънчеви бани и да се съсредоточава върху любимата си храна.

За да помогнат на любимите черно-бели мечки да се приспособят към новия си дом, екипите са провели и упражнения за адаптиране към храната и сесии за следене на теглото.

Зоопаркът в Сан Диего - един от най-посещаваните в страната, е първият в САЩ, който има съвместна програма за опазване на пандите с китайски партньори. Разположен северно от центъра на Сан Диего в парка "Балбоа", той е дом на повече от 12 000 редки и застрашени животни от над 680 вида и подвида, отбелязва Синхуа.

Големите панди са един от най-застрашените видове в света. Близо 1900 животни живеят в дивата природа, предимно в провинциите Съчуан и Шeнси в Китай, като броят им се е увеличил от 1100 през 80-те години на миналия век.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как маестро Йордан Камджалов стана диригентът на "Величие"?
Как маестро Йордан Камджалов стана диригентът на "Величие"?
Блясък от Мумбай: Сватба за милиони събира световния елит
Блясък от Мумбай: Сватба за милиони събира световния елит