НОВИНИ

Дюкенс Назон: Отборният дух е най-доброто ни оръжие в битката за титлата

Дюкенс Назон
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
13:36, 08.03.2023
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Нападателят на ЦСКА Дюкенс Назон бе избран за Играч №1 на 20-ия кръг.

В анкетата гласуваха 18 треньора. Победителят получи 8 гласа. Спас Делев получи 5 гласа. Чавдар Ивайлов от Ботев Враца има 3 гласа. Доминик Янков има 1 глас.

"Щастлив съм, че спечелих тази награда. Радвам се, че представям ЦСКА. Надявам се със съотборниците ми да спечелим тази награда още пъти. Ще играем за шампионската титла. Надявам се, че головата ми форма ще продължи. Вярвам, че мога да стана голмайстор. Това не е главната ми цел. Предпочитам да съм шампион. Ще дам всичко от себе си да стана голмайстор", категоричен бе футболистът.

Нападателят е впечатлен от нивото на българския футболен елит и на отборите в него.

"Нивото на първенството е добро. Първоначално мислях, че силните отбори са едва два или три, но по късно разбрах, че не е така. В първенството се залага на физиката. Партнирам си добре с всички мои съотборници. Атмосферата в отбора е добра. Обичам играещите на позиция №10 да ми дават асистенции, защото разбира играта ми. Отборният дух е най-доброто ни оръжие в битката за титлата", допълни той.

Играчът отличи важността на наставника Саша Илич и "червената" публика.

"Срещу Локомотив Пловдив дадохме всичко от нас, но в някои мачове просто не се получават нещата. Най-важното в битката за титлата е да не губим точки. Чувствам се по-бърз. Грижа се за теглото си, защото Саша Илич го изисква. Подготовката в Турция ми помогна да се чувствам по-добре. Треньорът вярва в нас, той е честен. Когато не играем добре, ни го казва. Той ни дава енергия. Усеща се, когато не е с нас. Нагласата преди мача с ЦСКА 1948 е същата, като преди всеки мач. Може би мотивацията е малко по-голяма, защото феновете ни искат да ги убием. Нуждаем се от публиката. Приятелите ми във Франция се възхищават на шоуто, което правят. Обожавам го. До края на годината искам да спечеля всичко.

Голмайсторът е радостен, че е получил повиквателна за националния отбор на Хаити и макар опасенията му, че пътуването ще го измори, той е уверен, че ще даде всичко от себе си както на клубно, така и на национално ниво.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Велико Желев излиза от ареста под гаранция от 20 000 лева
Велико Желев излиза от ареста под гаранция от 20 000 лева
Изабелла Шиникова елиминира водачката в схемата на турнир в Претория
Изабелла Шиникова елиминира водачката в схемата на турнир в Претория