НОВИНИ

Една трета от българите са пътували до Германия през 2021 г. с цел бизнес

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
12:03, 17.06.2022
Чете се за: 01:32 мин.
Общество
една трета българите пътували германия 2021 цел бизнес
Слушай новината

42% са посетили Германия за ваканция, а 43% с цел културен и градски туризъм. Това съобщиха от туристическия борд на Германия.

Според проучване, проведено сред 260 директори от Международния туристически пазар, Германия е втората предпочитана туристическа дестинация за европейците с 23 милиона пътувания, като изпреварва Италия - с 22,8 милиона пътувания.

Пандемията е повишила дела на почивките сред природата.

Селските райони и планините в Германия са сред най- предпочитаните места за отдих. Причината е, че след две години пандемия от коронавирус, хората обръщат все по-голямо внимание на въздействието на околната среда и копнеят за по-непокътната природа.

Затова за Германия е важно да рекламира ваканции в селски райони, с по-дълги престои и устойчиви форми на туризъм. Това е напълно изпълнимо, тъй като една трета от територията на страната е под специална защита като природен или Национален парк.

Германия разполага с 300 000 км маркирани пешеходни маршрути и над 76 000 км велосипедни трасета за дълги разстояния. Това съобщи Кристиан Салай, ръководител на Туристическия Борд на Германия за Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Черна Гора, Румъния и Сърбия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 5000 седмокласници и десетокласници избраха изпит по чужд език
Над 5000 седмокласници и десетокласници избраха изпит по чужд език
Президентът Радев: Българският парламент не е тържище
Президентът Радев: Българският парламент не е тържище