Еко печки за столичани. Искате – до 20 август кандидатствайте!

от БНТ
18:40, 25.05.2020
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
еко печки столичани искате ndash август кандидатствайте
Снимка: БГНЕС

До 20 август притежателите на стари отоплителни печки в София могат да кандидатстват за подмяната им с по-екологични уреди в районните администрации.

Според статистиката 55 000 домакинства в София се отопляват на твърдо гориво, а това е един от основните замърсители на въздуха в зимните месеци.

Подмяната е напълно безплатна, а средствата са осигурени от Оперативна програма "Околна среда".

В рамките на 54 месеца трябва да бъдат подменени отоплителните уреди на 15 000 домакинства, съобщи пред БНР началникът на Дирекция "Климат, енергия и въздух" в Столичната община Теодора Полимерова.

"По време на кандидатстването гражданите се съгласяват с условията, като едно от тях е демонтаж на стария отоплителен уред и предаването му на Столична община за рециклиране. За сметка на това се получава ново отоплително устройство с двегодишна гаранция и гаранционно обслужване, както и годишен технически преглед след първия отоплителен сезон", поясни тя.

Проектът е на стойност над 44 милиона лева. Необходимите документи и условията за кандидатстване по програмата са публикувани на интернет страницата на Столичната община.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
И страните отличници и двойкаджии в борбата с COVID-19 са...
И страните отличници и двойкаджии в борбата с COVID-19 са...
Германия не разхлабва, удължава карантината до 5 юли
Германия не разхлабва, удължава карантината до 5 юли