НОВИНИ

Елена Рибакина отрази два мачбола и достигна до полуфиналите в Мадрид

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:35, 01.05.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
елена рибакина отрази два мачбола достигна полуфиналите мадрид
Слушай новината

Световната №4 в женския тенис Елена Рибакина се класира за полуфиналната фаза на турнира от категория WTA 1000 в Мадрид, след като спечели изцяло казахстанкия дуел срещу Юлия Путинцева.

Бившата шампионка от Уимбълдън имаше сериозни затруднения срещу своята сънародничка, като дори ѝ се наложи да отразява два мачбола по пътя си към крайния успех с 4:6, 7:6(4), 7:5.

Двубоят започна оспорвано, като в началните минути и двете състезателки пропуснаха шансове да поведат с пробив аванс. Все пак първа това стори Путинцева, която реализира брейк за преднина от 3:2 и до края на първия сет не изпусна инициативата, за да го затвори след 6:4.

Втората част предложи ранна размяна на пробиви, след което и двете тенисистки пропуснаха по още една възможност да осъществят брейк, която за Рибакина беше и с цената на сетбол, преди да се стигне до тайбрек. В решителния гейм по-титулуваната от двете казахстанки взе контрола още в самото начало и след 7-4 точки в своя полза изравни резултата в мача.

Последният трети сет обаче не се развиваше по вкуса на Елена, която допусна да изостане с пробив и 2:4, а при 3:5 в деветия гейм нейната съперничка стигна и до два мачбола. 24-годишната Рибакина обаче запази хладнокръвие и не само измъкна този гейм, а впоследствие спечели и следващите три, слагайки точка на спора след 7:5 и близо три часа на корта.

Така Рибакина за пръв път в своята кариера достигна до полуфиналите в испанската столица, където тя очаква победителката от последния четвъртфинал, в който една срещу друга се изправят действащата шампионка в надпреварата Арина Сабаленка и рускинята Мира Андреева.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русенци се включиха в традиционното първомайско хоро
Русенци се включиха в традиционното първомайско хоро
Варна посрещна копие на чудотворната икона на Богородица - "Скоропослушница" от Атон
Варна посрещна копие на чудотворната икона на Богородица - "Скоропослушница" от Атон