НОВИНИ

Елин Топузаков: Левски винаги играе за победа, Ивелин Попов и Цунами пропускат мача в Разград

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:24, 02.06.2023 (обновена)
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
елин топузаков левски винаги играе победа ивелин попов цунами пропускат мача разград
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Временният старши треньор на Левски Елин Топузаков даде пресконференция преди утрешното гостуване на своя тим на Лудогорец в Разград в мач от предпоследния 34-и кръг в Първа лига.

По време на брифинга наставникът на "сините" заяви, че с отбора няма да пътуват Ивелин Попов и Цунами, които са заплашени от наказание, ако получат жълт картон, а той иска да разчита на тях в предстоящия мач с ЦСКА в последния кръг и евентуалният бараж за Лигата на конференциите.

"Всички налични футболисти, които не са контузени или наказани, ще пътуват за Разград. Единствено прецених, че е добре за отбора Цунами и Ивелин Попов да не пътуват, защото имат по осем картона и няма да рискувам наказание за мача с ЦСКА и евентуалния бараж", сподели Топузаков.

Бившият футболист коментира още, че в тима тръгват с нагласа да спечелят оставащите си две срещи в Първа лига, а футболистите са напълно мотивирани и искат да се докажат в подобни двубои.

"Левски играе всеки мач за победа. Нашата настройка е да направим всичко възможно да спечелим и двата мача. Ако го направим, аз ще бъда най-щастлив в отбора. Това са две супердербита на България, никой не може да гарантира, че ще спечелим. Понякога във футбола не печели по-добрият", каза българският специалист.

"Тези мачове са от изключителна важност за клуба и феновете на Левски. След победата над Черно море падна напрежението, тъй като вече беше сигурно, че поне ще играем бараж. В Левски винаги има напрежение, но когато е в нормални граници, футболистите са по-освободени и могат да покажат качествата си. Няма футболист в съблекалнята на Левски, който да не е мотивиран за тези два мача. Всеки иска да се докаже точно в такива мачове. Има двама-трима с болежки, които пропуснаха два-три от тренировъчния процес, надявам се да се възстановят", допълни той.

Накрая Топузаков бе запитан и дали се притеснява от факта, че евентуална победа на Левски срещу Лудогорец може да направи вечния съперник ЦСКА шампион. Треньорът обаче побърза да отговори, връщайки се девет години назад, когато отново бе начело на "сините" и техен успех срещу Литекс помогна на "червените" в битката за сребърните медали в шампионата през сезон 2013/14.

"През 2014 година аз бях начело на Левски и победихме в Ловеч с 1:0 с 11 българи титуляри в състава и направихме ЦСКА втори и те почнаха от втория предварителен кръг на европейските клубни турнири", завърши категорично Елин Топузаков.


Групата за мача с Лудогорец: Пламен Андреев, Иван Андонов, Патрик-Габриел Галчев, Жереми Петрис, Ноа Сонко Сундберг, Келиан ван дер Каап, Кристиан Димитров, Дейвид Михалев, Андриан Краев, Асен Митков, Филип Кръстев, Асен Чандъров, Илиян Стефанов, Джавад Ел Джемили, Кристиян Йовов, Марин Петков, Уелтън и Роналдо.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивета Банкова-Стоянова ще бъде делегат на финала в Шампионската лига при жените
Ивета Банкова-Стоянова ще бъде делегат на финала в Шампионската лига при жените
Илияна Йотова се надява да бъде съставено редовно правителство
Илияна Йотова се надява да бъде съставено редовно правителство