НОВИНИ

Елин Топузаков: На Ботев Пд им приляга да открият стадиона си срещу Левски

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:41, 28.04.2023
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
елин топузаков ботев приляга открият стадиона левски
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Елин Топузаков даде пресконференция преди утрешното гостуване на "сините" на Ботев Пловдив в среща от Първа лига.

Двубоят в събота вечер от 20.00 часа ще послужи и като официалното откриване на новия стадион на "жълто-черните" "Христо Ботев", като самият Топузаков изрази надежда, че мачът ще се превърне във футболен празник.

"Надявам се да стане футболен празник на пълен стадион, това не се случва толкова често в България. Амбициите и емоциите на домакините за мача са разбираеми, ние трябва да покажем лицето на Левски", смята наставникът на "сините".

Бившият футболист коментира още и кадровите проблеми в тима преди визитата в Пловдив, както и представянето на Левски в първите две срещи под негово ръководство.

"Имаме проблеми и те са известни. Илиян Стефанов и Кристиан Димитров вече тренират с отбора, но ще преценим в последния момент дали можем да разчитаме на тях в мача. Хосе (б. а. - Кордоба) пропуска мача, колкото и да ни се искаше да играе. Той трябва да направи много пълноценни тренировки с тима, за да си върне състоянието", заяви Топузаков.

"Ако се върнем седмица назад, съжалявахме, че не сме постигнали победата над ЦСКА във вечното дерби в края. Победата срещу Берое не е изстрадана, а заслужена, защото я търсехме до последната минута. Всеки в Левски знае, че трябва да играе всеки мач за победа. Важното е да трупаме всяка среща по 3 точки и да получим накрая това, което сме си заслужили", допълни той.

Елин Топузаков разкри още, че е наясно със стартовия състав за мача в събота вечер и допълни, че Левски трябва да продължи с доброто си представяне в защита.

"Наясно съм със състава на Левски още отсега. Не мисля, че треньорът трябва да има колебания. Утре ще го разберете", заяви Топузаков.

"Трябва да продължим да не допускаме голове, защото това ни носи успех. В предни позиции имаме резерви и не успяваме при последния пас и удар. А и отборите ни противодействат по най-добрия начин. Но ние трябва да бъдем по-нестандартни и по-хладнокръвни", убеден е още бившият футболист, който отказа да коментира темите, свързани с финансовото състояние на "Синия клуб".

Накрая треньорът на Левски сподели, че Ботев Пловдив е сред петте най-добри отбора у нас и му приляга да открие новия си стадион именно с мач срещу "сините".

"Ботев е един от петте топ отбора в България, като традиции и привърженици. За нас този мач също ще бъде голям стимул пред пълен стадион. Може би така са се стекли обстоятелствата и са избрали момента, но на Ботев им приляга да открият стадиона си срещу Левски", завърши Елин Топузаков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поне 19 са жертвите на масираните руски ракетни удари
Поне 19 са жертвите на масираните руски ракетни удари
Спират парното в София от 1 май
Спират парното в София от 1 май