НОВИНИ

Елин Топузаков: Нашият успех е да бъдем от полза на мъжкия отбор (Видео)

елин топузаков нашият успех бъдем полза мъжкия отбор видео
Снимка: ПФК Левски
bnt avatar logo
от БНТ
16:51, 13.07.2023
Чете се за: 06:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Новият директор на Академията на Левски - Елин Топузаков, даде интервю пред клубната телевизия на "сините", в което говори за целите и амбициите си на новия си пост.

"Като смених длъжностите, исках да използвам времето да се запозная, да вляза в материята. Затова почивката беше на заден план и всичко беше подготовка и организация за нещата, които ме очакват като директор на Академията на Левски", каза той.

"Не съм имал колебания. Когато става въпрос за Левски, съм приемал нещата импулсивно. Много дължа на клуба, на Левски като цяло. Естествено, това е нещо ново за мен. Надявам се да успеем с екипа от треньори, с които се познаваме добре. Ще работим в насока да създаваме таланти от школата, които един ден да играят в мъжкия отбор", добави бившият треньор на "сините".

"Целите са много. Обичам да бъда отговорен. Имал пълната подкрепа от екипа, с които сме съмишленици. Искам да направим това, което сме замислили - подобрения по материалната база. Трябва да бъдем еталон и пример за поведение по време на мачовете и в тренировъчния процес. Да възпитаваме подрастващите деца, които да бъдат най-вече добри хора и се надяваме да бъдат добри футболисти. В тренировъчния процес ще вкараме и някои нови елементи, които мислим, че има нужда. Трябва да подобряваме нещата във физически аспект. Ще подобрим някои неща, които се надявам след това да донесат успехи и децата да бъдат готови за предизвикателствата на мъжкия футбол", каза още той.

"Екипът от треньори се запазва почти изцяло, само с едно-две изменения. Аз съм работил с тези хора, знам, че са съвестни и знаят как да работят и да обучават младите футболисти. Христо Арангелов, който беше и помощник при мен, ще води втория отбор в Трета лига през новия сезон. U16 тази година ще играят в елитната група, като това беше и наша цел. Другите треньори си остават с отборите, с които бяха и предходната година. Стоян Димов с U17, Милен Гаджев с U15, Илиян Иванов с 2011, Коруджиев с 2010. Така че няма сериозни размествания по треньорите", разкри Топузаков.

"Първото нещо е да има ред и дисциплина. В една сфера на работа трябва да има ред и дисциплина. Това идва от нас и от персонала, който се грижи ежедневно за децата в академията. Трябва да има респект и уважение към съперника, за да бъдем модел за поведение. Искаме да бъдем на малко по-добро ниво от българското", надява се той.

"Винаги е произвеждала академията ни футболисти, не можем да се оплачем от липса на таланти. Успяваме да привлечем най-добрите в нашата школа. Мисля, че сме на най-високото ниво в България като условия. Идеята е от догодина да бъдем още по-близо до първия отбор. Сега играем в Трета лига, от догодина имаме намерение за участваме във Втора лига, където ще е още по-близо до динамиката и интензитета на мъжкия футбол в Първа лига. Да може тези подрастващи таланти, които играят във втория отбор, да бъдат наистина подготвени. Да бъдат готови да се интегрират в първия отбор, съответно в най-високото ниво на нашия футбол", каза още треньорът.

"Говорихме с Николай Костов още в първите дни, когато той беше назначен. Проведохме 30-минутен разговор, който беше по-скоро опознавателен. Нещата, които аз съм видял през моя поглед, се опитах да му ги предам. Надявам се, когато се върнат от подготовката, да бъдем в още по-тясна връзка, да коментираме и да мислим доброто на Левски. Винаги има как да обменим опит, идеи и стратегии за развитието на клуба и на отбора", смята бившият национал.

"Пак ще подчертая, че за нас е най-важно да създаваме футболисти. Естествено, в ДНК-то на Левски е заложено да се борим за първите места, да спечелим колкото е възможно повече. Това трябва да е подплатено с добра игра и със себераздаване от футболистите. Но това не е самоцел. Купите и медалите, които ще спечели Академията, не дават гаранция за успеха. А нашият успех е да бъдем в полза на първия отбор и да подготвяме кадри, които да бъдат бъдещето на Левски, да бъдат трансферирани в чужбина и да помогнат и финансово клуба", завърши Елин Топузаков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
УЕФА с положителна оценка за развитието на обучители на футболни треньори у нас
УЕФА с положителна оценка за развитието на обучители на футболни треньори у нас
Българските води на Черно море остават чисти
Българските води на Черно море остават чисти