НОВИНИ

Елин Топузаков: Няма да се откажем от 3-ото място, не подценяваме Септември

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:09, 03.05.2023
Чете се за: 04:02 мин.
Спорт
елин топузаков ботев приляга открият стадиона левски
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Елин Топузаков говори по време на пресконференцията преди утрешното домакинство на неговия тим срещу Септември в среща от 29-ия кръг на Първа лига.

"Сините" посрещат гостите на 4 май от 20.30 часа, навръх 80-а годишнина от рождението на Георги Аспарухов-Гунди, а Топузаков е категоричен, че няма да има подценяване на съперника.

"Не се оплакваме от програмата на първенството, тя е еднаква за всички. При нас хубавото е, че нямаме нови контузии. Целта ни бе да освежим играчите, които са титуляри. Няма нищо по-хубаво от това да се играе всеки три дни за футболистите, треньорите, а и за Левски като отбор", започна българският специалист.

"Не подценяваме Септември. Важна е и датата, на която се играе мачът заради годишнината на легендата Гунди. Не искам да се връщам назад, но и срещу Берое видяхме, че няма нищо лесно. Всичко минава през сериозни усилия от футболистите. Надявам се да продължим тенденцията от предишните мачове", допълни той.

Наставникът на Левски говори още и за контузените в състава, проблемите с изпълнителите на дузпи, както и дали има футболисти, на които той категорично е решил, че няма да разчита.

"Кордоба няма да е на 100% готов за утрешния мач. Близо е до завръщане, но не достатъчно, че да го рискуваме. Всички други са на разположение. Има двама щатни изпълнители, които тренират всеки ден по 15-20 дузпи. Определени са от мен за изпълнители оттук нататък", сподели Топузаков.

"Не съм се отказал от нито един футболист на Левски. Радвам се на защитниците, че не допускаме гол в последните мачове. За един треньор няма нищо по-добро от това да може да избира от няколко футболисти, дори да има и такива, които ще се сърдят. Искам да мога да избирам състава между 15-16 играчи всеки път", каза още бившият футболист.

По негови думи пък целта пред "сините" до края на сезона ще бъде 3-о място в крайното класиране, което евентуално би дало шанс за участие в евротурнирите.

"За нас е важно Левски да е възможно най-напред в класирането. Няма да се откажем да сме трети, въпреки че в момента това е невъзможно преди плейофите. Не съм гледал разпределението на мачовете в плейофите - къде гостуваме, кой приемаме. Много е рано да се прави такова разпределение. Виждате, че последните мачове завършиха с по 1:0, силите са изравнени. В плейофите ще играем срещу най-добрите отбори", заяви Топчо.

Накрая младият треньор разкри и дали в скоро време може да видим дебютанти в първия отбор на Левски.

"Има трима-четирима млади футболисти, които са много близо до първия отбор като динамика и физика. Някои от тях попадат в групата за мачовете. Развитието на срещите не ни позволява да ги пуснем в края на мачовете, дори и за малко, за да усетят младите тръпката, но се надявам, че в следващите мачове ще имаме такава възможност", завърши Елин Топузаков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Журналистът Николай Кръстев: Стрелецът в Белград е бил подложен системно на насилие в училище
Журналистът Николай Кръстев: Стрелецът в Белград е бил подложен системно на насилие в училище
Спартак Варна и ЦСКА 1948 поделиха точките след страхотна драма и шест гола за едно полувреме
Спартак Варна и ЦСКА 1948 поделиха точките след страхотна драма и шест гола за едно полувреме