НОВИНИ

Елин Топузаков: Превъзходжахме Арда, за Левски е важно да показва качествата си в Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:23, 11.06.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Временният старши треньор на Левски Елин Топузаков изрази задоволството си след успеха с 2:0 срещу Арда Кърджали, което осигури на неговия тим място в Лигата на конференциите през следващия сезон.

Минути след края на срещата Топузаков изрази мнение, че "сините" са надиграли своя съперник във всяко едно отношение и напълно са заслужили мястото си в Европа.

"Превъзхождахме Арда и в двете фази на играта, но пропиляхме доста положения с лека ръка. Имаше и пет минути, в които ни притиснаха, но след първия гол заиграхме по-освободено", започна Топузаков.

"Бяхме по-добри във всяко едно отношение и заслугата е изцяло на футболистите. Свършиха си перфектно работата. Те показаха, че заслужават да играят в Европа, дори през бараж. Днес съм доволен във всяко едно отношение - и от победата, и от тактическата дисциплина", допълни още той.

Бившият футболист на "сините" подчерта и колко е било необходимо за Левски да играе в европейските клубни турнири:

"За Левски е важно да показва качествата си в Европа, а и да не забравяме финансовата помощ. Утешителна награда, защото през сезона изпуснахме доста точки и в един момент нямаше как да се борим за по-горно място. Каквото заслужихме, това получихме в края на сезона", сподели Топчо.

Накрая временният треньор на Левски изрази готовност отново да помогне на тима в случая, че той има нужда от него, защото Топузаков дължи успехите си именно на този клуб.

"Аз съм рожба и дете на Левски. Готов съм да се отзова във всеки момент, независимо колко е напечено. Няма какво повече да кажа, нека ръководството да прецени", завърши Елин Топузаков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Тунчев: Сезон на приливи и отливи, оставам в Арда
Александър Тунчев: Сезон на приливи и отливи, оставам в Арда
Ниска производителност на българската икономика - има ли добри примери
Ниска производителност на българската икономика - има ли добри примери