НОВИНИ

Елин Топузаков: Респект към Черно море, но ние сме по-класният отбор

елин топузаков респект черно море сме класният отбор
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:53, 25.05.2023
Чете се за: 04:20 мин.
Спорт
Слушай новината

„Няколко пъти споменавах, че моето бъдеще не е важно. Целта е клубът да си постигне целите - защото това е важно и за финансовото спокойствие на всички. Нека свършим работа, тогава вече ръководството ще има думата“, коментира треньорът на Левски Елин Топузаков на пресконференция преди утрешния двубой с Черно море на „Герена“. Към този момент за нов наставник на „сините“ се спрягат редица сръбски специалисти, а фаворит е Саво Милошевич.

„Щабът и ръководството осъзнаваме (важността на мача с Черно море), но искам да предпазя футболистите да не прегорят и да покажат това, което могат, за да се поздравим накрая с успех. Спрямо тяхната мотивация трябва да работим малко по-внимателно, за да не отидем в другата крайност“, започна Топузаков.

„Този мач (с Черно море в Търново) е доста назад във времето, не мисля, че има някаква важност или тежест за утрешния двубой. Съвсем друг мач предстои. Съвсем друга форма на футболисти и отборна такава. Утре зависи изцяло от концентрацията, надиграването, агресивността и футболните аргументи, за да вземеш победата“, продължи той.

„Нямаме нови контузии, всички са на линия. Зависи от нас треньорския щаб кои ще започнат. Изключение са трайно контузените. Нямаме проблем откъм състава за утре“.

„Съжаляваме за много мачове, в които изпуснахме да вземем точка или три. Това вече наистина е история. Дали първият мач с ЦСКА, дали с ЦСКА 1948, дори гостуването в Пловдив на Локомотив изпуснахме точки. В крайна сметка е важно да победим утре, за да задържим дистанция пред преследвачите. Ако се отвори възможност, ще атакуваме и по-горно място. Важно е да постигнем участие в Европа, без значение дали през трето или четвърто място“, сподели Топузаков.

„В кръга на шегата си говорихме с колегите от щаба, че пребивавахме в един конкретен хотел в Пловдив повече, отколкото имахме домакинства на „Георги Аспарухов“. Привържениците придават допълнителна мотивация и сили в нашата игра. Мисля, че те ще бъдат от помощ и ще ни бъдат 12-ият играч, за да постигнем утре така важната победа“, каза наставникът на „сините".

"Едва ли бих отличил някой конкретно от Черно море. Сериозен отбор с доста футболни аргументи. Треньор в лицето на Илиан Илиев, който е направил стил на работа, много опитни играчи има, минали и през Левски. С нужния респект към Черно море като клуб и отбор, но ние сме по-класни. Въпросът е да го покажем на терена и да вземем това, което мислим, че е наше. Няма да дойде лесно. Трябва борба, агресия и спортен шанс.

„Всекидневната ми работа се усещаме доста добре с футболистите. Посвикнаха с някои малки неща, които вкарахме като детайли, Изцяло зависи от тяхната мотивация. Виждам го този пламък, надявам се да го виждам и в часовете до мача. Важно е с поведението си да показваш, че искаш да спечелиш даден мач. Това винаги накланя везните в твоя полза“, каза още Елин Топузаков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Филипо Дзана триумфира в 18-ия етап от колоездачната Обиколка на Италия
Филипо Дзана триумфира в 18-ия етап от колоездачната Обиколка на Италия
Екатерина Михайлова: Зад прокурорското шоу, което е с привкус на подземен свят, стоят други интереси
Екатерина Михайлова: Зад прокурорското шоу, което е с привкус на подземен свят, стоят други интереси