НОВИНИ

Елиза Чолакова и Апостол Тенев триумфираха на държавното първенство по прескачане на препятствия за млади коне

Чолакова е първа при 7-годишните коне, а нейният треньор спечели при 6-годишните на първенството, което се проведе на конна база "Студенец".

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
17:26, 20.10.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Снимка: фейсбук страница на БФКС
Слушай новината

Елиза Чолакова е новият държавен шампион по конен спорт в дисциплината прескачане на препятствия при 7-годишните коне. 17-годишната национална състезателка спечели златния медал в тандем с кобила Аполо Ди. Чолакова стана и носител на Приз "Цветан Дилчев" за 2024 г.
Калин Неделчев с Диабалт от ККС "Пълдин" се класира на второ място след оспорвана битка. Антон Дацински с Чакоруе от ККС "Студенец" зае почетното трето място.

При 6-годишните коне първи е треньорът на Елиза Чолакова Апостол Тенев с Никон VDL. Антон Дацински и Еър Гема Зет се класираха на второ място, Андриан Тодоров с Калистос Лейди от ККС "Свети Георги" оформи призовата тройка.

Апостол Тенев този път в тандем с Дикаприо от ККС "Тенев и син" и Анна Ангелова с Норби от ККС "Калоян 92" допълниха Топ 5 на турнира, който се проведе на конна база "Студенец".

Филип Велев с Хонолулу Ви Ейч Моленхоф Зет от ККС "Буцефал Ендюранс" е новият шампион на България при 5-годишните коне. Ивайло Любенов с Балу Бустер от ККС "Истър" завоюва сребърния медал, а Живко Митев с Кора от ККС "Спартак" зае третото място.
Топездачът ни Ангел Няголов от ККС "Агалар" показа забележително майсторство, класирайки се на четвърто място с Копенхаген и на пето място с Жет Сет Де Мас.

Даниел Атмаджов от ККС "Екуестре" с Кол Ми Соник грабна златния медал в клас 4-годишни коне.
Живко Митев и Папилон Еспециал от ККС "Спартак" се класираха на второ място. Иван Димитров с кон Габриел от ЕК "Левски - София" зае почетното трето място.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров загуби финала на турнира в Стокхолм
Григор Димитров загуби финала на турнира в Стокхолм
Гледайте Марица Пд - Левски от 18:00 ч. НА ЖИВО по БНТ 3
Гледайте Марица Пд - Левски от 18:00 ч. НА ЖИВО по БНТ 3