НОВИНИ

Ерата „Лионел Меси“ в ПСЖ започна

Лионел Меси
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:41, 29.08.2021
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт

Футболната звезда Лионел Меси направи дългоочаквания си дебют за Пари Сен Жермен.

Нападателят се появи на терена в 66-ата минута при успеха на неговия тим с 2:0 като гост на Реймс в мач от 4-ия кръг на френското първенство.

Двубоят се игра на стадион „Огюст Делон“.

Това е едва третият различен отбор за Лионел Меси в кариерата му при мъжете. Първият си мач за Барселона той записа на 16 октомври 2004 година. Нападателят дебютира за националния тим на Аржентина на 17 август 2005 година, а на 29 август 2021 година Лионел Меси се появи с екипа на Пари Сен Жермен в първия си официален двубой за парижани.

В 66-ата минута при резултат 2:0 в полза на ПСЖ той замени бившия си съотборник при „каталунците“ Неймар.

Убедителната преднина на гостите даде френският национал Килиан Мбапе, който се разписа на два пъти в 16-ата и 64-ата минута. Дебютът на аржентинеца обаче донякъде остави прекрасното представяне на Мбапе в сянка.

Столичани продължават единствени в Лига 1 да бъдат с пълен актив от точки (12) след четири кръга. Реймс е на 17-а позиция с едва три пункта.

Въпреки че феновете се надяваха да видят едновременно на терена невероятното нападение - Лионел Меси, Неймар и Килиан Мбапе, все пак аплодисментите на гостуващата агитка не стихваха дълго време след края на срещата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Седмицата започва с валежи
Седмицата започва с валежи
Предотвратен атентат: Американска атака срещу кола с терористи в Кабул
Предотвратен атентат: Американска атака срещу кола с терористи в Кабул