НОВИНИ

Европейското първенство по бокс в София официално започна

На церемонията по откриването на турнира присъства заместник-министър на младежта и спорта Стоян Андонов.

Красимир Инински
Снимка: Българска федерация по бокс
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:36, 12.10.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Европейското първенство за мъже и жени до 23 години официално е открито. Президентът на федерацията ни Красимир Инински приветства боксьори, треньори, делегати и гости с добре дошли в София и пожела успех на всички участници през следващата една седмица.

„Приветствам ви с добре дошли на това значимо състезание. Благодаря за доверието, което ни оказват за поредна година от Европейската конфедерация по бокс. Нека най-добрите да спечелят“, заяви Инински.

Официални гости на събитието бяха още техническият делегат Драголюб Радович, генералният секретар на EUBC Кирил Шчекутев и доцент Стоян Андонов, заместник-министър на младежта и спорта. Именно Андонов откри турнира.

"За мен е чест, че именно България е домакин на този спортен форум. Бих искал да благодаря на организаторите, които работиха усилено, за да се реализира това състезание с толкова голямо участие", каза зам.-министър Андонов.

След официалната церемония българските национали се поздравиха с още една победа. Мирослав Димитров (80 кг) се класира за следващата фаза, след като се наложи над поляка Себастиан Куш с 5:0 съдийски гласа. В понеделник българският талант ще срещне Даниел Илюшонок (Израел). Поражение обаче допусна Далия Райчева (60 кг), която отстъпи на грузинката Лана Болквадзе.

В неделя предстоят три мача с българско участие. След победата си над Крузито Ковач (Унгария) утре Радослав Росенов ще се изправи във втори двубой в категория до 60 килограма. Двукратният европейски шампион в тази възраст ще срещне Оуен Харис-Алън (Уелс). Румен Руменов (67 кг) ще боксира от своя страна с Люк Хол (Ирландия), а друга от големите ни надежди за злато на първенството – Уилиам Чолов (75 кг) ще се изправи срещу Гарик Антаносян (Армения).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рилски спортист сломи съпротивата на Миньор 2015 в Перник
Рилски спортист сломи съпротивата на Миньор 2015 в Перник