НОВИНИ

Еврозаповед за арест на Йоско Костинбродския, спипан за кражби в Гърция

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
13:44, 29.06.2020
6052
Чете се за: 00:49 мин.
У нас
еврозаповед арест костинбродския спипан кражби гърция
Снимка: Архив/МВР

Специализираната прокуратура издаде Европейска заповед за арест на Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския, за изтърпяване на влязла в сила присъда.

Европейската заповед за арест е изпратена и до съдебните власти в Гърция, след като Спецпрокуратурата ни е била уведомена, че на 18 юни той е бил задържан в южната ни съседка за серия от кражби, научи "По света и у нас".

Костинбродския, който е с дълго досие, бе обявен за издирване през 2014 г. По това време той бе подсъдим в България като лидер на банда за убийства, но вече е оправдан по делото.

На последна инстанция обаче е процесът срещу него за ръководител на престъпна група за разпространение на дрога. Той бе осъден на предишните инстанции, сега се чака решението на Върховния касационен съд.

За последно името на Йосиф Йосифов се коментира, след като Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу 18 души за участие в банда за производство и разпространение на наркотици, рекет, побои и поръчкови убийства.

Групата е ръководена от сина му - Иван Йосифов и Петко Стоянов, а участниците в нея бяха задържани на 27 юни 2018 година при операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в София и областта.

Самият Йосиф Йосифов пък бе осъден на 5 юни 2018-а от Специализирания наказателен съд на 1 година лишаване от свобода при първоначален строг режим за изнудване с нанасяне на лека телесна повреда. Осъдителната му присъда е потвърдена и от Върховния касационен съд.

Костинбродския трябва да изтърпи и още едно наказание от 3 г. лишаване от свобода по предходна условна присъда за кражба на автомобил.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българите в германски кланици – с най-ниските заплати. Колко взимат?
Българите в германски кланици – с най-ниските заплати. Колко взимат?
Деца от Габрово с видео послание за безопасно движение на пътя
Деца от Габрово с видео послание за безопасно движение на пътя