НОВИНИ

Фаворитите във Виена отпаднаха гръмко, Джокович взе само три гейма на щастлив губещ

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:56, 31.10.2020
Чете се за: 01:28 мин.
Тенис
фаворитите виена отпаднаха гръмко джокович взе три гейма щастлив губещ

Освен загубата на Григор Димитров от Дан Еванс и другите 1/4 финали зрителите станаха свидетели на победи на по-ниско ранкираните тенисисти, които по този начин оформиха неочаквано полуфинални двойки.

Най-голямата сензация обаче беше Лоренцо Сонего, който влезе в основната схема като щастлив губещ, но във вчерашния ден разгроми Новак Джокович за малко над час игра, давайки само три гейма на световния номер 1.

Първи в програмата бяха шампионът от 2018-та година, Кевин Андерсън и номер 4 в схемата, Данил Медведев. Южноафриканецът, който е играл на финалите на Уимбълдън и US Open, напомни за най-добрите си дни, побеждавайки в два сета Медведев.

В първия само един пробив в откриващия гейм бе достатъчен на Кевин, за да спечели частта след 6:4, като в нито един момент не даде точка за пробив пред руснака.

Във втората част статуквото се запази и Данил продължи да бъде тенисиста, който по-трудно печелеше своите сервис геймове, но въпреки това стигна до тайбрек.

В него Андерсън пое инициативата от самото начало и при 6:3 точки имаше три поредни мачбола. Последния от тях бе реализиран и така бившия номер 5 в света записа първата си победа над топ 10 играч от две години насам.

Веднага след този мач дойде ред и на най-очаквания сблъсък между любимеца на домакините, Доминик Тийм и отличния през този сезон, Андрей Рубльов.

В първия сет само австриецът имаше шансове да стигне до пробив, но след като не ги оползотвори се стигна до тайбрек. В него двамата продължиха да бъдат равностойни, но един мини пробив на сметката на Рубльов направи разликата между двамата и даде сет аванс на младия руснак.

Във втората част Тийм бе бледа сянка на себе си и след като допусна на два пъти да бъде пробит, логично загуби с 6:2 гейма. По този начин Рубльов продължава невероятната си година, като продължава да преследва място на финалите на ATP в Лондон.

Най-голямата изненада обаче тепърва предстоеше. Щастливият-губещ от квалификациите, Лоренцо Сонего хвърли бомбата, побеждавайки Новак Джокович с 6:2, 6:1.

Италианецът буквално разби световния номер 1, който като че ли не беше на корта. За Ноле това е най-тежката загуба във формат 2 от 3 сета.

Междувременно сърбинът за първи път в кариерата си загуби от щастлив-губещ, а поражението му беше и първо от играч извън топ 40 от Ролан Гасрос 2018-та насам.

Така полуфиналните двойки в последния за годината турнир от сериите ATP 500 са следните: Кевин Андерсън-Андрей Рубльов и Лоренцо Сонего-Дан Еванс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мощен вторичен трус в Егейско море тази сутрин
Мощен вторичен трус в Егейско море тази сутрин
След репортажа "Една нощ с линейка": Екипите на Спешна помощ са на прага на изтощението
След репортажа "Една нощ с линейка": Екипите на Спешна помощ са на прага на изтощението