НОВИНИ

Федерер отпадна в Доха и се оттегли от участие в Дубай

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:19, 12.03.2021
Чете се за: 00:40 мин.
Тенис
федерер отпадна доха оттегли участие дубай

Швейцарецът допусна обрат от грузинеца Николоз Басилашвили и отпадна на 1/4 финалите на турнира от сериите АТР 250 в Доха след 6:3, 1:6, 5:7 и след поражението обяви решението си да се оттегли от надпреварата в Дубай, която започва след седмица.

Маестрото и Басилашвили изиграха много равностоен мач, в който грузинецът демонстрира характер, за да осъществи обрат срещу 20-кратния шампион в турнирите от Големия Шлем, отразявайки и мачбол в третия сет.

Иначе Федерер започна много силно и с един пробив взе първата част след 6:3, но Николоз отговори с безупречен сет и след 6:1 вкара мача в решителна трета част.

Там критичния момента дойде в десетия гейм, когато Басилашвили отрази мачбол, а веднага след това проби за 6:5. Сервирайки за мача, грузинецът не сбърка и затвори срещата.

Малко след поражението швейцарецът написа следното съобщение в Туитър:

„Беше страхотно да се завърна в АТР Tour, обичам всяка минута игра отново в Доха. Реших, че е по-добре да се върна към тренировките и затова се оттеглям от турнира в Дубай“

Така Федерер няма да има възможност да се бори за 10-та титла в емирството. Любопитна подробност е, че именно там през 2019-та година Роджър вдигна титла №100 в кариерата си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Еврокомисарят по вътрешния пазар: "Астра Зенека" да изпълни ангажиментите си
Еврокомисарят по вътрешния пазар: "Астра Зенека" да изпълни ангажиментите си
Съдът решава присъдата за смъртта на фелдшера от с. Орешник
Съдът решава присъдата за смъртта на фелдшера от с. Орешник