НОВИНИ

Федерер с триумфално завръщане на корта

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:07, 11.03.2021
Чете се за: 00:43 мин.
Тенис
манчестър юнайтед милан акцентът лига европа

Бившият номер 1 в света Роджър Федерер направо успешно завръщане на корта след повече от година отсъствие, след като победи британеца Дан Еванс със 7-6(8), 3-6, 7-5 в мач от втория кръг на турнира от сериите АТП 250 в Доха.

Последният мач на Федерер бе на полуфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис в края на януари миналата година, като преди началото на днешния двубой той имаше нужда от припомняне на правилата от страна на съдията на стола Мохамед Лаяни и го попита колко секунди е часовникът между сервисите.

Малко след това швейцарецът забрави и нововъведението тенисистите сами да носят кърпата си, въведено заради пандемията от коронавирус.

На корта двамата направиха изключително равностоен мач, като в първия сет нямаше пробиви, но Федерер успя да се наложи в оспорван тайбрек с 10-8. Във втората част Еванс реализира единствения пробив и стигна до 6-3, за да вкара срещата в решаващ трети сет, в който двамата вървяха на сервис, преди Федерер да реализира първия си пробив в мача, с който затвори двубоя след два часа и 24 минути игра.

По този начин носителят на 20 титли от "Големия шлем" направи триумфално завръщане на корта, а на четвъртфиналите ще се изправи срещу грузинеца Николоз Басилашвили, който победи тунизиеца Малек Джазири в два сета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За втора поредна година: Берое е носител на Купата на България по баскетбол
За втора поредна година: Берое е носител на Купата на България по баскетбол
Отдадоха почит към жертвите на земетресението в Япония преди 10 години
Отдадоха почит към жертвите на земетресението в Япония преди 10 години