НОВИНИ

Феликс Оже-Алиасим: Дошъл съм да се забавлявам, надявам се да спечеля

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:09, 10.11.2020
Чете се за: 01:23 мин.
Тенис
феликс оже алиасим дошъл съм забавлявам надявам спечеля

Вторият поставен в схемата на АТР 250 тенис турнира в София Феликс Оже-Алиасим говори пред медиите на виртуална пресконференция ден преди дебюта си в зала „Арена Армеец“.

Младият канадски таланта заяви пред медиите, че се надява първата титла в кариерата му да бъде именно в София, след като вече има цели шест загубени финала.

„Надявам се да спечеля първата си титла тук. Но дали това ще се случи, ще го разберем чак в събота, защото нямам кристална топка“.

Миналата седмица в Париж, в тандем с полякът Хуберт Хуркач, канадецът стигна малко изненадващо до титлата на двойки, което бе първи спечелен турнир за него от две години насам.

„Титлата ми на двойки в Париж беше доста шокираща за мен. Преди това не бях печелил два поредни мача на двойки в ATP турнир. Но химията между мен и Хуберт беше страхотна. Това беше един от турнирите, в които нещата просто се подреждат“

„Във всеки турнир се стремя към победата. Този сезон, смятам че се представям добре. Играх на три финала, имах върхове и спадове, общо взето нормални неща в тениса. Дошъл съм за да играя добре и да се забавлявам. Искам да се боря за титлата, но първо трябва да започна с победа утре. Ще се опитам да спечеля в София, но знам че няма да е никак лесно. Това е последен турнир за мен за сезона, здрав съм, уверен съм, че мога да направя добри неща тази седмица. Ще говорим пак по въпроса в събота вечерта“, каза още канадецът.

21-ят в световната ранглиста говори и за познанствата си с българските тенисисти.

„Познавам добре Александър Донски, той е мой добър приятел. Често сме тренирали заедно като по-малки, той е чудесен тенисист. С Адриан Андреев може би сме имали занимания заедно, но го знам само като име“, уточни Оже-Алиасим.

Накрая младият тенисист сподели мнението си относно това, че за първи път двама канадци са поставени под номер 1 и 2 в даден турнир, като си пожела да се срещне на финала именно със своя сънародник и добър приятел, Денис Шаповалов.

"Би било хубаво. Може би е за първи път, за първи път сме топ поставени, ще е специален момент, ако се срещнем във финала. Има много време дотогава, но със сигурност бихме го запомнили. Ще е хубаво за децата вкъщи, да видят, че в АТР турнир двамата топ поставени са канадци. Горди сме с това.“

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първо домакинство София - Скопие на Берлинския процес. Какви са решенията и посланията (ОБЗОР)
Първо домакинство София - Скопие на Берлинския процес. Какви са решенията и посланията (ОБЗОР)
Селски туризъм в Предбалкана : С какво село Стакевци привлича посетители?
Селски туризъм в Предбалкана : С какво село Стакевци привлича посетители?