НОВИНИ

Фен на Пирин е в болница след арест на мача с Левски

фен пирин болница арест мача левски
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:25, 04.04.2022
Чете се за: 04:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Украинецът Володимир Будников, фен на футболния Пирин Благоевград, е настанен в болница "Пулс" в града. До това се стига след инцидент на мача с Левски вчера в Благоевград.

Младежът е приет в болницата с колабирал бял дроб, без опасност за живота.

Володимир Будников бе изведен от полицията от сектора с привърженици на "орлетата" за хвърлена бомбичка. Същият колабира на пистата през второто полувреме, закаран бе с линейка в болницата.

Младежът, който е студент в Американския университет, бе награден на полувремето от кмета на Благоевград Илко Стоянов за участието му в акцията по транспортирането на украински бежанци от град Болград, което стана с автобуса на ФК "Пирин". Мисията бе наречена "Автобусът на надеждата", Володимир участва в нея като доброволец.

"На полувремето на мача, лично наградих Владимир Будников за това, че доброволно се включи в инициативата "Автобусът на надеждата", при която ФК "Пирин" и Община Благоевград помогнаха на жени и деца от засегнатите военни райони", написа снощи във Фейсбук кметът Стоянов.

Все още няма пълна яснота около случая, като други фенове на Пирин твърдят, че привърженикът е бил бит от полицията.

"Само около 30 минути по-късно, той беше закаран от линейка в почти неконтактно състояние към болница. Тъжно е, когато един празник е на път да се превърне в трагедия, тъжно е да видиш млад и жизнен човек в това състояние, в което беше изнесен от стадиона. Нещо не е както трябва, защото и без война, ние продължаваме да даваме жертви, като общество. Компетентните органи трябва незабавно да се самосезират и да установят какво точно се случи и кой каква вина има за този инцидент. И аз ще настоявам за това. Дори Владимир Будников да е направил нещо нередно, това трябва да бъде установено по съответния ред, защото най-сбърканото правосъдие е правосъдието на физическата сила! Защото нито един човек не заслужава да бъде изнесен по този начин от стадиона", завършва публикацията на кметът Стоянов.

По случая е наредена проверка от директора на ОД МВР-Благоевград старши комисар Георги Кандев.

От клуба също публикуваха изявление, от което става ясно, че млада жена е с изгаряне след "изстреляна ракета от привържениците на гостите към публиката на Пирин".

"Голямото разочарование в днешния ден дойде от необяснимата агресия спрямо нашия привърженик Владимир Будников от органите на реда. Владимир бе третиран по изключително агресивен начин, което доведе до навлизането на линейка по време на двубоя и приемането му след това в спешно отделение на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов". Накрая, но не последно място, няма как да не обърнем внимание на изстреляната сигнална ракета от привържениците на гостите към публиката на Пирин, в резултат на което млада жена е с изгаряне. За финал не ни остава нищо друго, освен да си пожелаем, че цивилизованата форма на футбола ще надделее над първичната агресия и стадионите ще бъдат сигурно място за всички любители на играта", се казва в изявлението от Пирин.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хотелиери, приютили бежанци, нямат средства за издръжка
Хотелиери, приютили бежанци, нямат средства за издръжка
Надежда Нейнски: Очевидно е, че случващото се в Буча е военно престъпление
Надежда Нейнски: Очевидно е, че случващото се в Буча е военно престъпление