НОВИНИ

Феновете на Ботев Пд обявиха важна промяна, свързана със строителството на "Колежа"

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:25, 16.02.2023
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
кметът пловдив призова общинския съвет потърси средства доизграждането колежа
Слушай новината

"Клубът на привържениците на Ботев Пловдив" излезе с официално изявление на своята Фейсбук страница, в което анонсира, че по тяхно настояване, първият етап от строителството на стадион "Христо Ботев" ще бъде променен с цел по-бързото въвеждането в експлоатация на съоръжението.

Исканията на "жълто-черните" фенове са възможно най-скоро техният любим клуб отново да заиграе на "Колежа" в домакинските си срещи от Първа лига. На по-късен етап пък ще бъде завършен напълно проектът за първия етап, който включва изграждане на цялостна покривна конструкция на съоръжението.

Вторият етап от строителството на "Колежа" остава непроменен и той предвижда стадионът да отговаря на критериите за покриването на 4-та категория на Европейската футболна централа.

От "Клуба на привържениците на Ботев Пловдив" обявиха, че в близките дни се очаква сформирането и на две комисии, които ще следят за качественото строителство и правилното разходване на обществените средства.

Ето го и изявлението от "Клуба на привържениците на Ботев Пловдив":

"През уикенда бяха проведени две работни срещи между представители на възложителя, строителя, клуба и фенове на клуба, на които бяха предприети действия по прилагане решенията на Общински съвет - Пловдив от 09.02.2023 г., уточнени бяха взаимоотношенията между участниците в строителството и публичните органи, които ще извършват мониторинг в хода на строителството, бяха конкретизирани действията по етап 1 с цел възможно най-бързо лицензиране на стадиона.

На последваща работна среща в Община Пловдив с оглед на желанието на ФК Ботев да използва възможно най-скоро спортното съоръжение бе решено етап I (Въвеждане в експлоатация съгласно изискванията за лиценз за efbet Лига – стадион с четири изцяло покрити сектора) да се раздели на два подетапа - подетап I.I. – въвеждане в експлоатация съгласно изискванията за лиценз за efbet Лига (сектор А изцяло покрит, а за Сектор В се предвижда цялата метална конструкция) и подетап I.II. – довършване на цялата покривна конструкция и покритието и. Етап II остава непроменен - въвеждане в експлоатация на пълния проект и лицензиране за 4-та категория на УЕФА.

Уважаваме желанието на ФК Ботев да влезе възможно най-бързо на стадион "Христо Ботев“ и на изпълнителя да удовлетвори този стремеж, но това не може и не бива да става за сметка на качеството на извършваните СМР, поредното препроектиране или смяна на материалите, технологиите и тяхното остойностяване.

От сега нататък ще следим община Пловдив да не абдикира от задълженията си на възложител, а от изпълнителя очакваме до края на март да предостави и линеен график за изпълнението на подетап 1.2 и етап II на фона на наличието на пълния финансов ресурс", написаха от Клуба на привържениците на Ботев (Пловдив).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цените в магазините: КЗК започва проверка на ценообразуването при храните
Цените в магазините: КЗК започва проверка на ценообразуването при храните
Рекорден брой състезателки ще участват в международния турнир по художествена гимнастика "София къп"
Рекорден брой състезателки ще участват в международния турнир по художествена гимнастика "София къп"