НОВИНИ

Феновете на Ботев Пд се обявиха против едновременното искане на средства за стадион "Христо Ботев" и стадион "Локомотив"

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:33, 17.12.2022
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
феновете ботев обявиха против едновременното искане средства стадион христо ботев стадион локомотив
Снимка: ПФК Ботев Пловдив
Слушай новината

Феновете на Ботев Пловдив възразиха срещу решението на Община Пловдив да поиска допълнително средства за изграждането и на стадион "Христо Ботев", и на стадион "Локомотив", който е дом на големия съперник на "жълто-черните" Локомотив Пд.

Припомняме ви, че вчера бе проведена среща между привърженици на Ботев Пд и кмета на Пловдив Здравко Димитров, на която двете страни се договориха допълнително отпуснатите средства в размер на 12 милиона лева за "Колежа" да бъдат използвани целево за изграждането на цялостна покривна конструкция на съоръжението.

Малко по-късно в общината влязоха и фенове на "смърфовете", които също поискаха допълнително финансиране за доизграждане на стадион "Локомотив".

В края на деня заместник-кметът по строителство и иновации на Пловдив Пламен Райчев обяви, че от общината ще поискат отпускане на средства и за двете съоръжения, а това отключи недоволството на феновете на Ботев, тъй като по техни думи решението за исканията на привържениците на Локомотив е било "пресметнато набързо" и е с цел "задоволяване на болните амбиции на феновете на втория по популярност и успехи отбор в град Пловдив".

Ето и какво написаха феновете на Ботев Пловдив:

"Категорично възразяваме срещу заглавието на прессъобщението на Община Пловдив, което се опитва да внуши на обществеността, че феновете на Ботев (Пловдив) са искали отпускането на допълнителни средства за довършването на стадион „Христо Ботев”. Не феновете, а Община Пловдив, в качеството си на възложител, и ДЗЗД „Колежа” - в качеството си на изпълнител по обществената поръчка за дострояването на стадиона, искат отпускането на допълнителни средства, тъй като заложените в обществената поръчка средства са в размер на 53 милиона лева, а осигурените до този момент средства са в размер на 37 милиона лева.

Категорично възразяваме и срещу намерението на г-н Пламен Райчев да включи искането за средства от страна на феновете на Локомотив (Пловдив) в писмото на Община Пловдив до Министерски съвет, с което ще се иска държавата да осигури средствата, недостигащи за цялостното изпълнение на обществената поръчка за довършването на стадион „Христо Ботев”. Считаме за недопустимо и несериозно в едно и също писмо да се отправя искане за отпускане на средства, необходими за изпълнението на ангажиментите на Община Пловдив по законно проведена и одобрена по съответния ред обществена поръчка, и искане за отпускане на средства, пресметнати набързо и неясно как, необходими за задоволяване на болните амбиции на феновете на втория по популярност и успехи отбор в град Пловдив.

Не сме против Община Пловдив да поиска средствата, претендирани от феновете на Локомотив, но нека това стане в отделно писмо, където да бъдат изложени отделни мотиви, обосноваващи законосъобразността на това искане", се казва в позицията.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Стоичков: Мароко е изненадата на Мондиала, организацията в Катар е великолепна
Христо Стоичков: Мароко е изненадата на Мондиала, организацията в Катар е великолепна
Откриха ски сезона в Банско при топло време и без сняг
Откриха ски сезона в Банско при топло време и без сняг