НОВИНИ

Феновете на Ботев Пд скочиха и срещу управителя на фирмата-изпълнител на строежа на "Колежа"

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:35, 20.02.2023
Чете се за: 04:20 мин.
Спорт
феновете ботев скочиха управителя фирмата изпълнител строежа колежа
Слушай новината

Клубът на привържениците на Ботев Пловдив излезе с поредна декларация, в която отново засегна болезнената за всички фенове на "канарчетата" тема за стадион "Христо Ботев".

Този път обект на атака от страна на "жълто-черните" привърженици стана Илиян Филипов - управител на фирмата-изпълнител на строежа на "Колежа" - и по-конкретно неговото изказване, че възнамерява да съди председателя на Сдружение "ПФК Ботев" Борис Гиздаков, който определи строителните дейности на стадион "Христо Ботев" като "некачествени".

Феновете на Ботев Пловдив застанаха твърдо зад думите за Гиздаков и отправиха редица въпроси към Илиян Филипов, включително дали и той ще предприеме съдебни действия срещу кмета на Пловдив Здравко Димитров, който също сподели, че е констатирал нередности при строежа на стадиона.

Ето я и част от позицията на Клубa на привържениците на Ботев Пловдив:

"През последните години активно участваме в процесите около строежа на нашия стадион - Колежа. Въпреки желанието и усилията ни това, което наблюдаваме, е видимо некачествено изпълнение на видове СМР, констатирано многократно от медии, фенове, строителни специалисти, както и от кмета на Община Пловдив Здравко Димитров и зам.-кмета по строителство Пламен Райчев при обиколката им на строежа на стадиона с група фенове на 15.01.2023 г.

След нея градоначалникът заяви:

"Заедно с феновете на Ботев инспектирахме строителството на Колежа и установихме нередности, които заявихме към строителя. Убеден съм, че ще се реагира незабавно по нашия сигнал".

Заснетият снимков материал и изявленията на кмета след тази среща убедително доказват направените констатации на срещата с феновете, общински съветници, депутат, граждани и на пресконференцията на 22.01.2023 г.

Г-н Филипов, на срещата присъствахте и Вие и пред около 200 души в залата обещахте за своя сметка да поправите некачествените СМР, но на 17.02.2023 г. видяхме интервюто Ви, в което отправяте закани към председателя на УС на Сдружение ПФК Ботев.

Г-н Филипов, напълно споделяме казаното от Борис Гиздаков, защото това е и нашето мнение. Спрете със заплахите и изпълнете качествено строителството, за чието финансиране ние, феновете, имаме огромен принос!

Уважаеми ботевисти, прави впечатление и обещанието на г-н Филипов любимият ни клуб да играе с Левски тази пролет на Колежа.

Г-н Филипов, ние най-много бързаме да се върнем на Колежа, но напомняме, че за да се случи това, ще се измине пътят, посочен в решение 13 на Общински съвет - Пловдив.

По-рано на 17.02. атака имаше към друг наш съмишленик и член на Сдружение ПФК Ботев – г-н Рашко Стоянов. Защитихме го с думи, ако трябва, ще последват и дела. Сега правим същото. И предупреждаваме всички, че приемаме атаките срещу всеки един от нас в битката ни за Колежа като атака срещу всички нас.

Всеки, милеещ за жълто-черния дом, е допринесъл в битката през последните години и няма да оставим нито един да бъде прегазен заради тази битка. Битка за храма на Ботевизма, битка без корист, битка за чест"

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Барселона и Атлетико Мадрид в спор за подписа на Ди Мария
Барселона и Атлетико Мадрид в спор за подписа на Ди Мария
Все още няма следа от изчезналия в Перник Емил Боев
Все още няма следа от изчезналия в Перник Емил Боев