Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Феновете на Локомотив Плодив поканиха на среща кмета на Пловдив за бъдещето на "Лаута"

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:29, 25.01.2023
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
феновете локомотив плодив поканиха среща кмета пловдив бъдещето лаута
Слушай новината

Представителите на "Фенклуб Локомотив Пловдив" излязоха с изявление на своята Фейсбук страница, в което отправиха покана за среща към кмета на община Пловдив Здравко Димитров, на която да бъде дискутирано бъдещото на стадион "Локомотив".

Основните искания на феновете на "смърфовете" са да бъдат обсъдена необходимата сума за доизграждането на съоръжението.

От "Фенклуб Локомотив Пловдив" споделят още, че държат изрично да се срещнат с кмета Здравко Димитров, а не с някой от неговите представители.

Ето я и цялата позиция на привържениците на Локомотив Пд:

"ПОКАНА ЗА ЛИЧНА СРЕЩА С КМЕТА НА ПЛОВДИВ ВЪВ ВРЪЗКА СЪС СТРОИТЕЛСТВОТО НА СТАДИОН ЛОКОМОТИВ

Клубът на привържениците на Локомотив Пловдив настоява за провеждането на спешна среща с г-н Здравко Димитров, на която да бъдат обсъдени сумите, необходими за довършването на стадион "Локомотив", както и възстановяването на 2 милиона лева от отпуснатите средства, които бяха върнати на общината за ползване на за други цели в края на 2022 г. Предвид събитията през последните месеци, динамичните събития и текущото състояние на бюджета за строителство, смятаме, че е необходимо средствата за изграждането на обекта да бъдат актуализирани. Наблягаме на обстоятелството, че ние, в качеството си на граждани на Пловдив и данъкоплатци, повдигаме въпрос за дофинансиране и равнопоставеност единствено защото ситуацията е динамична, а не поради очевадни злоупотреби и целенасочено отклоняване на средства, както се случва с бездънната яма на бул. "Източен".

Не можем да скрием, че и проведената преди дни "спонтанна" театрална постановка под надслов "КОЙ ще ни даде пари", поредна серия, допълнително катализира нашата реакция. За кой ли път сме свидетели как за обект, който беше частично изграден, когато беше взето решение да бъдат отпуснати средства за изграждането на стадионите в Пловдив, се искат поредните милиони, които очевидно не се използват по предназначение. За кой ли път сме свидетели как кметът удобно отсъства от града по времето на такива "спонтанни" брожения, след които също така „спонтанно“ се появява спасител – ловец на електорат, който, непонятно в качество си на какъв, се разпорежда да бъдат отпуснати общински, наши средства, за да може грабежът на бул. "Източен" да продължи, а с него и отклоняването на средства.

Затова настояваме за лична среща с кмета на Пловдив. Ако г-н Здравко Димитров откаже или изпрати свой представител на тази среща, за нас това ще бъде просто потвърждение, че постановката в един пловдивски хотел е предварително режисирана, както и вероятната последвала реакция за осигуряване на средства. Така, както вече се случи безброй пъти"

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Студ скова Япония и Китай
Студ скова Япония и Китай
"Възраждане": РСМ ще продължава с агресията, докато ѝ позволяваме
"Възраждане": РСМ ще продължава с агресията, докато ѝ позволяваме