НОВИНИ

Феновете на пловдивските Локомотив и Ботев ще имат среща с кмета на града за финансирането на стадионите на двата клуба

феновете пловдивските локомотив ботев имат среща кмета града финансирането стадионите двата клуба
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
21:14, 03.02.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Феновете на пловдивските Локомотив и Ботев ще имат среща с кмета на града Здравко Димитров в понеделник за финансирането на стадионите на двата клуба. Това стана ясно днес след протест на привържениците на „черно-белите“, а тимът, воден от Александър Томаш победи градския си съперник Марица с 2:1 в последната си контролна среща преди подновяването на първенството.

Резултатът откриха футболистите на Марица чрез Веселин Марчев, след извеждащ пас на Валери Домовчийски в 23-ата минута. Преди това на два пъти Локомотив проигра две ситуации на Митко Илиев и Ерик Сорга. В 38-мата минута Локомотив успя да възстанови равенството чрез Мартин Паскалев, който отбеляза с глава. Две минути преди края Педриньо успя да реализира и донесе победата на Локомотив.

По- рано днес привърженици на Локомотив се събраха пред общината и се срещнаха кметът на Пловдив Здравко Димитров. Поводът е отпускането на нови 22 милиона лева за доизграждането на стадион Христо Ботев.

„Искаме пълен финансов одит да се извърши на строителството и на двата стадиона до момента, за да се установи дали средствата се изразходват по предназначение, дали всичко е прозрачно. Ако се установи, че това е така нека тогава да се дофинансират единия и другия стадион“, заяви пред БНТ привърженикът на Локомотив Пловдив - Емил Геранов.

След приключването на срещата кметът на Пловдив излезе със становище, което трябва да улесни предстоящата общинска сесия в която ще трябва да се разглеждат средствата необходими за проектите на двата стадиона.

„В понеделник ще имаме среща с представители на двата клуба и там ще предприемем необходимите действия. Не искам да бъдат неспокойни, защото винаги съм казвал, че са били коректни към мен. Така, че ще направя всичко възможно аз в мое лице и общинския съвет да предприемем най- доброто, което е за двата клуба“, заяви кметът на град Пловдив - Здравко Димитров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Асен Василев: България трябва да бъде държава от европейски, а не от латиноамерикански тип
Асен Василев: България трябва да бъде държава от европейски, а не от латиноамерикански тип
Атанас Пеканов: Няма да вземем следващите пари по ПВУ, докато не приемем всички 17 закона
Атанас Пеканов: Няма да вземем следващите пари по ПВУ, докато не приемем всички 17 закона