НОВИНИ

Феран Торес при представянето си: Искам да върна Барселона там, където заслужава

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:42, 03.01.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
феран торес представянето искам върна барселона където заслужава

Новото попълнение на Барселона Феран Торес официално бе представен като играч на "каталунците" и още в първото си интервю изрази амбиции да върне клуба там, където заслужава да бъде.

Торес бе показан за първи път с екипа на Барса пред няколко хилядни фенове на "Камп Ноу", след което пред журналистите сподели, че идва в един от големите клубове в Испания.

"Винаги съм го казвал, отидох в Манчестър Сити, за да се върна някой ден в един от големите клубове в Испания. От първия момент, в който Барса ми каза, че ме иска, не се замислих дали да приема. Амбициран съм и съм готов за големи предизвикателства. Искам да върна Барса там, където заслужава", заяви 21-годишният футболист.

Испанският национал сподели, че за него няма значение на коя позиция ще играе при "блаугранас" и увери, че възстановяването му от травмата протича по план.

"Играх като нападател, но винаги казвам, че позицията ми е на десния фланг, но играчът, когато е универсален, помага повече на треньора, което и аз възнамерявам да направя. Докато играя, не ме интересува позицията. Възстановяването от контузията върви много добре, в рамките на сроковете, които са поставени, сега възстановявам физическото си ниво", сподели юношата на Валенсия.

Накрая бившият футболист на Манчестър Сити не пропусна да благодари и на своя наставник при "гражданите" Пеп Гуардиола, чиято звезда в треньорската професия изгря именно в Барселона между 2008 и 2012 година.

"Научих много от него, казах го, Гуардиола е един от най-добрите треньори в света, той ме накара да играя на различни позиции и се научих се да играя като нападател, пазя много красиви спомени и те ми помогнаха да се справя с това предизвикателство с амбиция, смирение и много желание", завърши Феран Торес.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три къщи горяха в Търговище, загина 88-годишен мъж
Три къщи горяха в Търговище, загина 88-годишен мъж
Силно земетресение разтърси Тайван
Силно земетресение разтърси Тайван