НОВИНИ

ФИФА ще разследва скандалния мач между Бразилия и Аржентина

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:06, 07.09.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
фифа разследва скандалния мач бразилия аржентина
Слушай новината

Световната футболна централа ФИФА започна дисциплинарно производство за скандално прекратената световна квалификация в зона КОНЕМБОЛ между отборите на Бразилия и Аржентина.

"Селесао" и "гаучосите" играха мач от квалификациите за Световното първенство в Катар, когато още в 7-ата минута на стадиона в Сао Пауло нахлуха здравните власти в опит да отведат четирима играчи на гостите под претекста, че те не са прекарали 14-дневната задължителна карантина при пристигане от Англия.

От ФИФА уведомиха, че вече са образувани дисциплинарни производства и дадоха срок от 6 дни на бразилската и аржентинската федерации да дадат своите обяснения за случилото се.

"След анализа на официалните доклади от мача от квалификациите за Световното първенство между Бразилия и Аржентина, ФИФА може да потвърди, че са образувани дисциплинарни производства с участието на футболните асоциации на двете държави.", гласи официалното съобщение на централата.

Припомняме ви, че на мача в Бразилия здравните власти направиха опит да отведат Емилиано Мартинес, Джовани ло Селсо, Емилиано Буендия и Кристиан Ромеро, които не са се подложили на задължителната двуседмична карантина при пристигането си от Англия.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино също изрази своята позиция по темата, описвайки цялата ситуация като "луда".

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нидерландия разби Турция у дома след хеттрик на Депай
Нидерландия разби Турция у дома след хеттрик на Депай
Разкриха нов пункт за ваксинация на метростанция "НДК"
Разкриха нов пункт за ваксинация на метростанция "НДК"