НОВИНИ

Филаделфия 76-ърс се раздели с Брет Браун

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
14:29, 25.08.2020
Чете се за: 01:01 мин.
Баскетбол

Филаделфия 76-ърс уволни старши треньора Брет Браун ден след края на седмия му сезон начело на тима, който приключи със загуба от Бостън Селтикс с 0-4 в първия кръг на плейофите в Източната конференция.

Съставът бе с баланс 43-30 и не успя да постигне високите цели, които си беше поставил преди началото на кампанията. Браун успя да измъкне Фили от дъното на НБА, но сега някой друг ще се опита да направи следващата крачка с тима.

„Изключително много уважавам Брет както лично, така и професионално, и оценявам всичко, което той направи за нашата организация и града на Филаделфия. Той свърши много положителна работа по време на престоя си тук, развивайки млади таланти и помагайки на отбора да стигне три пъти подред до плейофите. За съжаление, ние не успяхме да постигнем нашите цели тази година и вярвам, че е най-добре да поемем в нова насока“, каза генералният мениджър на 76-ърс Елтън Бранд.

Браун финишира с баланс 211-344, въпреки че показателите му нямаше как да са добри, тъй като тимът не се опитваше да печели, когато той беше назначен. Наставникът спечели едва 47 мача в първите си три сезона, включително 10-72 през 2015-16.

Философията му се отплати с драфтването на Джоел Ембийд и Бен Симънс и започването на „Вярвайте в Процеса“, като с двамата Фили стигнаха до два последователни полуфинала на Изток. Но въпреки техните усилия, отборът така и не достигна до финала, а тази година отпадна рано-рано от Бостън и то по категоричен начин.

Организацията обяви, че ще започне незабавно търсене на нов наставник.

„През 2013, аз бях назначен да водя едно от най-драматичните изграждания в историята на професионалния спорт. В изминалите седем години, нашите играчи и треньори се развиха неимоверно много, и оценявам дълбоко всички 102 баскетболисти, които съм тренирал“, каза Браун.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Клоп поздрави Байерн за требъла
Клоп поздрави Байерн за требъла
Йелена Остапенко също пропуска US Open
Йелена Остапенко също пропуска US Open