НОВИНИ

Филип Лам със сериозни критики по адрес на ПСЖ

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:18, 22.03.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
филип лам сериозни критики адрес псж
Слушай новината

Бившият футболист на Байерн Мюнхен и германския национален отбор по футбол Филип Лам разкритикува остро отборът на ПСЖ, като директно се изказа срещу политиката на катарските собственици на клуба.

В своята традиционна колонка в седмичника "Ди Цайт" Лам пише, че проектът "ПСЖ" "работи единствено като икономическа структура" и допълни, че не изповядва традиционните европейски футболни ценности.

"Този изключително скъп отбор прилича на луксозен универсален магазин, който показва най-ценните си експонати, на които всички се възхищават, но и които никой не може да си позволи. Това гарантира огромно внимание към тях и зрелищност, но работи единствено като икономическа структура. Когато се харчат толкова много пари, но не се постигат нужните резултати, не е добре. А от политическа гледна точка инвестицията на ПСЖ може и да се е изплатила. Популярността на футбола го прави подходящ инструмент за други цели... Такъв е светът днес", пише бившият краен бранител.

"Футболът обаче все още е нещо друго, поне така го разбираме ние в Германия. Трябва да има страхотни отбори, с които хората по трибуните се идентифицират. Отбори, които се развиват в процес – изграждат се, стават силни, и времето им после отминава. Това са ценностите на футбола в Европа, който аз знам, с който аз пораснах. Но явно на Пари Сен Жермен ценностите са други", допълва още капитанът на Германия при триумфа на "Бундестима" на световно първенство в Бразилия през 2014 г.

Филип Лам не пропусна да коментира и сблъсъкът в осминафиналите на Шампионската лига, в който именно бившият клуб на немския футболист Байерн Мюнхен елиминира ПСЖ с общ резултат 3:0.

"Всички те са сред най-известните футболисти на планетата и имат фенове и последователи по цялото земно кълбо, вероятно най-много от всички пълнят социалните мрежи. Но нищо свръхестествено не се появи в двата дуела с Байерн Мюнхен. Нищо, което да буди ентусиазъм, нищо, от което да искате да сте част и да кажете: това е моят отбор, както децата казваха за големите отбори от 70-те, 80-те, 90-те години. Вероятно трябва да съжаляваме за доста сериозната група фенове на Пари Сен Жермен, които пътуваха за да видят това в Мюнхен", завършва Лам, който прекрати кариерата си през 2017 година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха мъж, откраднал близо 4000 лв. от храма "Св. Александър Невски"
Задържаха мъж, откраднал близо 4000 лв. от храма "Св. Александър Невски"
Следобед валежите продължават
Следобед валежите продължават