НОВИНИ

Филмово лято в програмата на БНТ

филмово лято програмата бнт
bnt avatar logo
от БНТ
14:25, 07.07.2021
Чете се за: 02:40 мин.
Още
Слушай новината

Това лято БНТ отново ще подари на зрителите програма, наситена с хитови филми и сериали. От 5 юли до 5 септември, всеки делничен ден от 19.00 ч. обществената телевизия ще излъчва хитови български сериали, продуцирани от БНТ.

Програмата започва с успешната екранизация по военните разкази на Йовков – „На границата“ и продължава с историческата сага „Златният век“, „Жребият“ на режисьора Иванка Гръбчева с участието на Коста Цонев и Йосиф Сърчаджиев, комедийните сериали „Английският съсед“ и „Приключенията на един Арлекин“.

От 19 юли - седмицата, в която се откриват Олимпийските игри Токио 2020, започва специален летен детски слот с българско и чуждо игрално и анимационно кино. Всеки делничен ден от 9.30 до 11.00 ч. ще се излъчат анимационни поредици и любими детски български сериали като „Войната на таралежите“, „Васко Да Гама от село Рупча“, „По следите на капитан Грант“, „Рицарят на бялата дама“ и други.

От 14 август, всяка събота и неделя, от 8.00 до 11.00 ч. ще се излъчва детски блок с трите най-успешни детски сериали, продуцирани от БНТ - „Магна Аура“, „Островът на сините птици“ и „Румбата, аз и Роналдо“.

От 2 август, всеки делничен ден от 23.30 ч., стартира американският фентъзи сериал „Уинона Ърп“.

След края на Олимпиадата, чуждото и българското кино ще доминират в програмата на обществената телевизия и всеки ден от 16.45 ч. ще се излъчват пълнометражни документални филми.

На 9 август в ефира на БНТ се завръща сериалът „Октопод“. Всичките десет сезона, снимани в продължение на почти 20 години, ще бъдат излъчени един след друг.

Неделната киновечер, посветена на българското кино също е част от лятната програма и ще открие с филма „Летовници“, продължава с рубриката „Студио Х“, а в късните неделни вечери запалените киномани ги очаква панорама на режисьора Клод Шаброл и любимата му актриса Изабел Юпер. Първият филм от поредицата е „Мадам Бовари“, който ще се излъчи на 18 юли. От 14 август до края на лятото всяка събота и неделя от 14.00 ч. ще се излъчват любими на зрителите чужди комедии.

Актуалната програма следете на сайта на БНТ и в официалните дигитални канали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Куриозна ситуация: Стюард сбърка италиански национал с фен (Видео)
Куриозна ситуация: Стюард сбърка италиански национал с фен (Видео)
Омбудсманът поиска SMS известие кога ни отчитат парното
Омбудсманът поиска SMS известие кога ни отчитат парното