НОВИНИ

Финикс победи Лейкърс, Дончич изведе Далас до успех

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
14:48, 22.03.2021
Чете се за: 00:55 мин.
Баскетбол
финикс победи лейкърс дончич изведе далас успех

Без контузените си звезди Леброн Джеймс и Антъни Дейвис шампионът в Националната баскетболна асоциация Лос Анджелис Лейкърс допусна втора поредна загуба. Като гости "езерняците" отстъпиха с 94:111 на Финикс Сънс.

Девин Букър и Диандре Ейтън реализираха по 26 точки за успеха на "слънцата", с който тимът от Аризона се утвърди на второто място в Западната конференция. Ветеранът Крис Пол направи "трипъл-дабъл" от 11 точки, 10 борби и 13 асистенции, като с "алей-уп" пас към Ейтън в третата четвърт достигна границата от 10 000 асистенции в кариерата си. По този начин той стана шестият играч в историята на НБА след Джон Стоктън, Джейсън Кид, Стийв Неш, Марк Джаксън и Меджик Джонсън, който има 5-цифрен брой завършващи подавания за гърба си.

За гостите от Лос Анджелис Монтрезл Херъл вкара 23 точки от пейката, а с 22 завърши Денис Шрьодер. Шампионите обаче допуснаха дефицит от 15 точки още на почивката и през второто полувреме не бяха в състояние да го стопят, като така пропаднаха до трето място в класирането в конференцията.

Словенецът Лука Дончич изигра поредния си фантастичен мач и завърши с 37 точки за изразителната победа на Далас Маверикс като гост над Портланд Трейл Блейзърс със 132:92.

Дончич записа целия си точков актив още в първите три четвърти на мача и не се появи в игра в последната, която стартира при 103:69 в полза на тексаския тим.

Гардът Джош Ричардсън добави още 21 точки за победителите, а за Портланд с 19 точки се отчете Деймиън Лилард. Лидерът на "пионерите" обаче не успя да реализира нито една тройка в мача, проопускайки всичките си 7 опита от далечна дистанция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицейски час в Северна Македония до 6 април
Полицейски час в Северна Македония до 6 април
Шаби Алонсо поема Борусия (Мьонхенгладбах)
Шаби Алонсо поема Борусия (Мьонхенгладбах)