НОВИНИ

Фиорентина надви Ювентус и си осигури участие в Лигата на конференциите

Фиорентина
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:51, 22.05.2022
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Фиорентина победи Ювентус с 2:0 в мач от последния 38-и кръг на Серия А. Алфред Дънкан и Николас Гонсалес се разписаха в добавеното време на двете полувремена.

Алфред Дънкан откри резултата секунди преди края на първата част. Полузащитникът се възползва от разбъркване в противниковото наказателно поле, за да даде аванс на тима си.

Това бе мач №200, в който Леонардо Бонучи и Джорджо Киелини си партнират в защитата на "бианконерите" в шампионата. Леонардо Бонучи обаче повали Лукас Торейра в собственото си наказателно поле и се стигна до дузпа. Николас Гонсалес подпечата успеха за "виолетовите" с точно изпълнение на 11-метровия наказателен удар.

Ювентус завършва сезона на 4-ата позиция в класирането с актив от 70 точки, което гарантира на тима участие в груповата фаза на Шампионска лига. Фиорентина пък финишира на 7-ото място с 62 пункта. "Виолетовите" ще играят в Лигата на конференциите през идния сезон.

В останалите мачове от кръга Лацио завърши наравно 3:3 в домакинството си срещу Верона и по този начин си осигури участие в групите на Лига Европа догодина. "Лациалите" ще завършат сезона на 5-а позиция, с точка пред градския опонент Рома.

Дженоа пък отстъпи с минималното 0:1 в домакинството си срещу Болония и изпадна в Серия Б.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Контузия извади Боряна Калейн от финалите в Памплона
Контузия извади Боряна Калейн от финалите в Памплона
Анадолу Ефес отново е шампион в Евролигата, Везенков се размина с 3-ото място
Анадолу Ефес отново е шампион в Евролигата, Везенков се размина с 3-ото място