НОВИНИ

ФИС инспектира Банско за стартовете от Световната купа през 2024 г.

фис инспектира банско стартовете световната купа 2024
bnt avatar logo
от БНТ
15:13, 16.06.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Екип на Международната федерация по ски и сноуборд ФИС и компаниите отговорни за провеждането на целия блок от състезания на кръговете от Световната купа, ръководена от главния рейс директор на веригата за мъже в алпийските ски Маркус Валднер, инспектира готовността на Банско да приеме стартовете за СК през февруари 2024-а година.

С делегацията от ФИС бе и екип на БФ Ски начело с Георги Бобев, вицепрезидент на федерацията и организационния комитет за Световната купа в Банско, както и рейс директорът Виктор Гичев.

Домакините от ЮЛЕН също участваха в инспекцията, която включваше разглеждане на пистата на която ще се проведат гигантския слалом и слалома догодина, както и всички други детайли свързани с организацията на състезанията, като хотелско настаняване, транспорт, логистика, организация на церемониите, пресцентрове и други специфични елементи.

Състезанията в Банско от Световната купа по ски алпийски дисциплини при мъжете ще се проведат на 10 и 11 февруари и се очаква да бъдат най-голямото спортно събитие в България за зимата.

Междувременно, в началото на следващата календарна година страната ни ще приеме и стартове от Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини при мъжете и жените. Двата старта в дисциплината паралелен слалом ще се проведат на 20 и 21 януари в Пампорово, който за първи път ще бъде домакин на състезание от подобен ранг.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Килиан Мбапе има амбиции да играе на ЛОИ в Париж 2024
Килиан Мбапе има амбиции да играе на ЛОИ в Париж 2024
Държавата ще помогне за аварийни ремонти в засегнатите от наводненията райони
Държавата ще помогне за аварийни ремонти в засегнатите от наводненията райони