НОВИНИ

Флик вдигна високо летвата: Искам Германия да спечели Световното в Катар

флик вдигна високо летвата искам германия спечели световното катар
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:36, 30.12.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на германския национален отбор по футбол - Ханзи Флик, сподели очакванията си за представянето на Бундестима през новата 2022 г.

Наставникът на четирикратните световни шампиони заяви, че иска страната му да спечели Мондиала в Катар в края на годината.

"Трябва да направим следващата крачка. Ще може да си сверим часовника срещу най-силните в Европа. Жребият е идеален и особено атрактивен. Искам нещата да се получат в най-важните мачове. Ние отправяме предизвикателство и искам да спечелим нещо. Мястото ни е отново при световния елит. Определено искаме да играем атакуващо. Най-добре подготвеният отбор ще се представи най-силно на световното първенство. Най-голямо е напрежението при участието на четвъртфиналите. Всичко след това е като един бонус", заяви пред медиите 56-годишният Флик.

Германия завърша годината на 12-ото място в ранглистата на ФИФА и определено не е сред фаворитите за спечелването на световната титла след слабото си представяне в последните два големи футболни форума - Мондиал 2018 в Русия и Евро 2020.

В третото издание на Лигата на нациите Маншафтът попадна в "Групата на смъртта", заедно с европейския шампион Италия, финалистът от Евро 2020 Англия и Унгария, като срещите ще се изиграят през юни и септември.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разкриха наркооранжерия, скрита във фургони в шуменското село Златна нива (СНИМКИ)
Разкриха наркооранжерия, скрита във фургони в шуменското село Златна нива (СНИМКИ)
Изабелла Шиникова: Нивото на младите ни таланти е много високо
Изабелла Шиникова: Нивото на младите ни таланти е много високо