НОВИНИ

Флорентино Перес: Модрич заслужава нова "Златна топка"

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:08, 17.01.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
флорентино перес модрич заслужава нова златна топка
Слушай новината

Президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес изрази мнение, че ако хърватският футболист на "белите" Лука Модрич запази формата си през цялата 2022 година, то той ще заслужи наградата "Златната топка" за най-добър футболист.

36-годишният Модрич вече веднъж спечели отличието през 2018 година, когато с Реал триумфира в Шампионската лига, а след това изведе с капитанската лента националния отбор на Хърватия до сребърните медали на Световното първенство в Русия.

"Без да преувеличавам, двамата са най-добрите футболисти на постовете си. С формата, в която се намира, Модрич заслужава нова Златна топка. Марсело е легенда. Той заслужава овации. Радвам се, че ги получи на място с толкова много фенове на Реал. Ние искаме да спечелим всичко. Това са ни учили от малки. През тази година се навършват 60 откакто съм член на клуба, така са ме учили. Спазвам принципите, които е наложил Сантиаго Бернабеу", коментира Перес.

Босът на "Кралския клуб" допълни още, че е останал доволен от спечелването на първи трофей през сезона, а именно Суперкупата на Испания.

"Щастлив съм, че спечелихме първи трофей през сезона. Това значи много за нас. Променихме някои неща в клуба и сме щастливи. Намерихме новия си път на развитие. Променихме защитата си и вече постигнахме някои добри резултати. Намерихме нов път, по който тръгнахме, и искаме да печелим", сподели президентът на Реал (Мадрид).

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вицепремиер ще отговаря за справяне с домашното насилие
Вицепремиер ще отговаря за справяне с домашното насилие
Спират плановите операции и свижданията в болниците във Варна
Спират плановите операции и свижданията в болниците във Варна