НОВИНИ

Фрайбург привлече национал на Германия

фрайбург привлече национал германия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:43, 04.05.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Фрайбург обяви привличането на германския национал Матиас Гинтер от състава на Борусия Мьонхенгладбах.

Гинтер се присъедини към академията на Фрайбург като 11-годишен и преминава през всички младежки формации на клуба. С Фрайбург той спечели Купата на Германия за юноши до 19 г. през 2011 и 2012 г. Преди десетилетие Гинтер дебютира за мъжкия тим на Фрайбург на едва 18-години, като отбеляза единствения гол при победа с 1:0 срещу Аугсбург.

Централният бранител изиграва общо 81 мача с фланелката на Фрайбург преди да премине в състава на Борусия (Дортмунд) през 2014 г. За "жълто-черните" Гинтер натрупва 102 мача в Бундеслигата, Купата на Германия, Шампионската лига и Лига Европа. През 2017 година той печели националния трофей с Борусия, след което преминава в Борусия Мьонхенгладбах същата година. Матиас Гинтер записва 178 участия във всички турнири за "жребчетата".

Най-големият успех на Гинтер в кариерата му е спечелването на световната титла от Мондиал 2014 в Бразилия, на едва 20-годишна възраст. До момента за "Бундестима" той е изиграл 46 мача, включително и на Евро 2020 миналото лято. Заедно с Нилс Петерсен, Гинтер спечели и сребърен медал на Олимпиадата през 2016 г. в Рио де Жанейро.

"Никога не сме губили връзка с Матиас и той винаги е поддържал връзка с дома си, както географски, така и в спортен смисъл. Ние сме много наясно с качествата, които Гинтер притежава и ще поставим здрави и реалистични очаквания заедно с него", каза спортният директор Клеменс Хартенбах.

"Исках да направя нещо специално в кариерата си и няма нищо по-смислено за мен от завръщането в моя дом. Развитието, което претърпя клубът, както и потенциалът в отбора и дискусиите с клуба през последните седмици бяха страхотни. Да намеря нещо подобно в родния си град, особено в днешно време, е изключително рядко. Беше просто идеално пасващо навсякъде", заяви Матиас Гинтер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ирина Николова от БНТ-Благоевград стана майка за втори път
Ирина Николова от БНТ-Благоевград стана майка за втори път
Депутатите приеха да окажем военнотехническа помощ на Украйна
Депутатите приеха да окажем военнотехническа помощ на Украйна