НОВИНИ

Франция е полуфиналист на Европейското до 17 г. след страхотна драма при дузпите

Том Сетел
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
19:35, 25.05.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Франция се класира на полуфиналите на Европейското първенство за юноши до 17 г. Двукратният европейски шампион елиминира Германия след 1:1 в редовното време и 4:3 след изпълнение на дузпи.

Том Сетел откри резултата на стадион "Хаберфелд" в Израел. Тийнейджърът стреля от границата на наказателното поле за 1:0.

Нелсон Вайпер изравни резултата преди почивката. Нападателят прехвърли противниковия страж с удар извън наказателното поле.

След паузата символичните гости бяха далеч по-активни. Възпитаниците на Марк-Патрик Майстер играеха предимно на контраатака, а французите атакуваха в търсене на победен гол. Денис Займен обаче отрази изстрели на Матис Тел и Жанюел Белосиан, за да се стигне до дузпи.

Късметът не бе на страната на "петлите", защото Уорън Заир-Емери и Наим Биар стреляха в гредите при първите две изпълнения. Лисандру Олмета спаси дузпа №3 на германците, изпълнена от Том Бишоф, а Морис Кратенмахер също стреля в напречната греда. Резервата Зумана Диало вкара шестата дузпа за Франция, а Пауло Фричи не издържа на напрежението и стреля над вратата.

На полуфиналите играчите на Жозе Алкосер ще се изправят срещу победителя от мача между Испания и Португалия, който ще бъде излъчен на живо по БНТ 3 в четвъртък, 26 май, от 20.00 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илхан Кючюк: Напълно легитимен е натискът върху България за РСМ
Илхан Кючюк: Напълно легитимен е натискът върху България за РСМ
Премиерът Кирил Петков проведе двустранни срещи в Давос
Премиерът Кирил Петков проведе двустранни срещи в Давос