НОВИНИ

Франсис Тиафо започна турнира по тенис за мъже в Синсинати с победа

Американецът записа успех над Алехандро Давидович Фокина.

водачът схемата тенис турнира далас франсис тиафо класира четвъртфиналите
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:54, 14.08.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Американецът Франсис Тиафо победи Алехандро Давидович Фокина с 6:3, 7:6(6) в мач от първия кръг на турнира по тенис за мъже в Синсинати и подобри до 9:2 баланса си в първи мачове от надпревари на твърди кортове през 2024 г.

Тиафо, №27 в света и бивш полуфиналист от откритото първенство по тенис на САЩ, стигна до топ 8 в Атланта и топ 4 във Вашингтон през този сезон, преди да отпадне на старта в Монреал миналата седмица. Той имаше проблеми в началото и в Синсинати след ранен пробив на Давидович Фокина, но взе пет поредни гейма за 6:3 и продължи серията си на старта на втория сет.

Тиафо получи първа възможност да сложи край на двубоя в десетия гейм на втората част, но пропусна три мачбола. Давидович Фокина спечели на собствено подаване за 5:5 и получи възможност да вземе сета при 6:5 в тайбрека, но Тиафо записа мини-пробив и взе следващите две разигравания за победата.

"Той е испанец, а тенисистите от тази страна играят до последно. Не очаквах мачът да приключи бързо и не бях изненадан, че играхме толкова дълго. Тук обаче аз търся само победата и се радвам, че стигнах до нея", заяви Тиафо, цитиран от atptour.com.

Квалификантът Алекс Микелсен също се класира за втория кръг след победа с 6:1, 5:7, 6:2 срещу Талон Грийкспор, благодарение на което 19-годишният американец ще срещне поставения под №1 Яник Синер от Италия. 19-годишният Микелсен записа 36 печеливши удара, включително 10 аса.

Чжан Чжъчжън, Себастиан Баес и Иржи Лехечка също продължават напред. Чжъчжън надви французина Джовани Мпечи Перикар с 6:3, 7:6(4) и с това стана първият китаец, спечелил мач в основната схема на турнира в Синсинати. Негов съперник в следващия кръг ще бъде шестият в схемата Андрей Рубльов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спират поръчката за разширение на "Чирен" до края на проверката на Европейската прокуратура
Спират поръчката за разширение на "Чирен" до края на проверката на Европейската прокуратура
София с мерки заради жегите - прилагат ги първо в "Люлин"
София с мерки заради жегите - прилагат ги първо в "Люлин"